Hopp til hovedinnholdet

Har blitt forelsket. Har nå fått veldig dårlig matlyst og lurer på hva dette kan skyldes.

Jente 20 år
 

Spørsmål
Heihei. Jeg har et spørsmål til dere. For ca. 3-4 ukers tid siden traff jeg en fyr. Vi har datet hverandre noen ganger nå og jeg tror jeg har nok blitt forelsket i han. Det er jo veldig hyggelig, men det er bare det at matlysten min har avtatt noe ekstremt; klarer nesten ikke å få i meg noe som helst. Og ofte blir jeg ordentlig kvalm etter jeg har spist, og noen ganger har jeg til og med blitt så kvalm av maten at jeg har kastet opp. Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke er gravid, siden jeg nettopp har hatt min menstruasjon. Lurer på om min minskede matlyst kan ha noe med denne forelskelsen å gjøre, eller er jeg kanskje blitt syk?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Endret matlyst kan skyldes svært mange ting. Hvis du har hatt mensen siden siste gang du hadde samleie er du ikke gravid.
For å være helt sikker kan du ta en graviditetstest. Denne kan tas tidligst 2 uker etter at du tror du kan ha blitt gravid, eller når mensen ikke har kommet når den skulle. Graviditetstest kan kjøpes på apoteket eller tas hos lege eller på helsestasjon for ungdom.
Hvis du ikke bruker fast prevensjon bør du snakke med legen din om dette. Side du uttrykker usikkerhet for om du kan være gravid er det rimelig å tenke at du ikke er beskyttet, og det vil gjerne øke nervøsiteten din.

Forelskelse kan gjøre mye med oss, og når man er nervøs og spent er det mange som ikke klarer å spise skikkelig, fordi man er kvalm eller bare ikke har noe særlig matlyst. Som regel går dette over når man blir mindre nervøs.
I mellomtiden får du forsøke å spise små måltider, og ting som føles lett. Prøv deg frem, så finner du frem til hva som fungerer best for deg.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Hva er lurt å ha med på lange turer?