Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke slutte å snakke om han rundt vennene mine. De blir lei av det.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er utrolig forelsket i en gutt på skolen, men den forelskelsen begynner å gå alt for langt synes jeg. Jeg klarer ikke å slutte å snakke om han rundt vennene mine og det begynner å irritere dem. Noe jeg skjønner godt. Og jeg klarer ikke være ''normal'' foran han, klarer rett og slett ikke å være meg selv. Alt med denne forelskelsen gjør meg gal og jeg blir bare sliten i hodet. Og hvis jeg prøver å glemme han så er det alltid etter eller annet som gjør at vi fortsetter å prate med hverandre. Vet ikke hva jeg skal gjøre, orker nesten ikke å tenke på noe av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Kanskje det plager deg at du og denne gutten ikke er noe mer enn venner? Jeg tror nok du må prøve å snu denne forelskelsen over til noe positivt. Jeg foreslår at du begynner å flørte med denne gutten og vise at du er interessert. Slik finner du fort ut av om det er noe kjemi mellom dere to og om denne gutten er interessert i deg på samme måte tilbake. Deretter må du være veldig bestemt:

 

- Liker han deg? Prøv da å ta skrittet videre fra å bare være venner ved å fortsette å flørte og vise interesse. Les artiklene jeg legger ved. 

 

- Finner du ut at han ikke er så interessert? Da må du begynne å bearbeide sorgen. Dette kan være vanskelig, men er nesten bare en periode du må gjennom. Prøv å tenke på andre ting og tilbring tid med mennesker du trives med, men gråt hvis du må. Les artikkelen jeg legger ved kalt "Kjærlighetssorg". 

 

Dersom vennene dine begynner å bli lei av å høre om denne gutten må du trene på å ikke snakke så mye om han. Sett deg for eksempel et mål som går ut på å bare nevne gutten to ganger hver gang dere er sammen, og etter hvert kan du sette deg som mål å bare nevne han én gang. 

 

Les også artiklene jeg legger ved. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse