Hopp til hovedinnholdet

Jente 13. Usikker på om hun liker, eller bare er god venn med en jente.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år som er usikker på om jeg kanskje liker en jente i klassen. Jeg tenker ofte på henne og vil være mer i lag med henne. Av og til kan det hende at jeg tifeldig sitter og tegner henne. Jeg er usikker på om jeg liker henne, eller om jeg bare er god venn med henne.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ungdomstiden er en spennende tid når det gjelder følelser. Ofte kan man oppleve at det kommer nye man ikke har kjent på tidligere. Plutselig reagerer kropp og hode på en annen måte enn før. Da er er det ikke så rart at man kan bli litt forvirret.

 

I den perioden av livet hvor du befinner deg akkurat nå, skal du bevege deg fra å være barn, til å bli ungdom, til deretter å bli voksen. I denne tiden skjer det mye rart i kroppen. Hormoner og følelser går til alle retninger, og man kan bli ganske usikker på hva som egentlig skjer i kropp og hode.

 

Det jeg tenker er viktig for alle mennesker som skal finne ut av seg selv, er å bli kjent med alle de følelsene man har inni seg. Spesielt i forhold til ulike mennesker og kjønn. Hvilke følelser er det som kommer frem i de ulike møtene, hva er det disse kan handle om?

 

Du skriver at du er usikker på om du liker, eller bare er venn med en jente i klassen. Når du skriver liker, tolker jeg at du mener tiltrekkes, litt som i en forelskelse?

 

Den eneste måten å finne ut av dette på, er å utforske de følelsene du har for venninnen din. Er det sånn at du får litt "ekstra sommerfugler" i magen når du er i nærheten av henne? At du tenker på henne nesten hele tiden, og bare har lyst til å være i nærheten av henne? 

 

Kan det være sånn at du faktisk er litt tiltrukket, nettopp fordi du har sendt inn et spørsmål om akkurat dette? Det kan jo tyde på at det er noe i hodet ditt som har "reagert", og som har fått en liten mistanke om at det kan handle om noe mer enn vennskap?

 

Det er bare du som kan finne ut av dette, nettopp fordi det handler om dine følelser.

 

Det finnes nemlig ingen fasit på hva vi er, eller hvem vi tiltrekkes. Derfor er det viktig å utforske følelser for både gutter og jenter, på veien mot å finne ut av hva som kjennes riktig ut for hver enkelt.

 

Vær tålmodig, ikke stress. Kjenn på magefølelsen du har for jenta i klassen din. Hvis du er ærlig med de følesene som kommer, tror jeg du etterhvert vil finne ut av hva dette kan handle om for deg.

 

Ønsker deg masse lykke til! 

 

 

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse