Hopp til hovedinnholdet

Ønsker utfordrende tjeneste. Hva er Nasjonal Innsatsstyrke?

Gutt
 

Spørsmål

1 Hei, Er en gutt som trener 6 ganger i uker og er i veldig god fysisk form. Har lyst å utforde meg selv. Derfor har jeg lyst på en førstegangstjeneste litt utenom det vanlige. Ikke noe så ektremt som marinejeger eller spesial jeger. Har gjort litt research på forum og forsvaret sine egne sider, Finner mange avdelinger som virker spennende og utfordrende. Men har lyst til å få noen forslag fra dere :) 2: Hva er Nasjonal Innsatsstyrke (NIS) ? Finner ikke mye informasjon om avdelingen. 3: Nårtid på året blir man Innrullert? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! 

1) Dette er veldig individuelt, og fordeling til tjeneste styres i hovedsak ut fra hva du ellers er kvalifisert til. Ut over fallskjermjeger, kystjeger og marinejeger, så er det i tillegg noen andre tjenester som har spesifikke opptakskrav og -prøver. Artillerijeger i Artilleribataljonen og militærpolitiet er eksempler som ikke krever egen søknad, men som har opptaksprøver etter at du møter i avdelingen. Eksempler på tjenester som krever egen søknad er feltoperatør i Etterretningsbataljonen og utskrevet befalskurs i Heimevernet, Sjøforsvaret og Luftforsvaret. 

2) Nasjonal innsatsstyrke (NIS) er ikke en egen avdeling, men et konsept i Luftforsvaret. Dette er en styrke som står i beredskap, og skal kunne settes inn nasjonalt for å forsterke eller overta vakthold på baser/stasjoner/installasjoner hvor som helst i Norge innen en viss tid. Det er flere typer stillinger i NIS, som vakthold- og sikringssoldat og sambandssoldat. 

3) Forsvaret har opptak av nye rekrutter nesten hele året, i hovedsak i januar og august. Se oppmøtekalender her
 
Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret