Hopp til hovedinnholdet

Kom ikke inn i militæret og det var det eneste jeg ville

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hele mitt liv ville jeg i militæret men da jeg var på sesjon å fikk beskjed om at jeg ikke kommer inn for jeg har litt dårlig syn på venstre øye falt livet mitt sammen... Siden da har jeg røyket marijuana hver eneste dag og livet mitt har blitt vanskelig. Jeg vet ikke lenger hva jeg gjør har ikke jobb blei ikke ferdig med siste året på vgs er helt ut av kontroll. hver gang jeg ser noe i media som har noe media militæret og gjøre for jeg rare følelser i meg for det eneste jeg ønsket etter vgs var å ta førstegangstjeneste å bli der! . Jeg vet ikke hva jeg skal lenger har ikke noe interesse for å jobbe eller skole vil det eneste jeg har i hodet mit 24/7 er å røyke for å komme meg unna virkligheten for jo mer jeg tenker på det jo mer vil jeg bare ende livet mitt :/ vil hjerne ha hjelp men fastlegen min kan jeg ikke prate med for han kontakter foreldra mine. jeg har mer ting på hjertet, men vanskelig for meg å dele det her er bare en liten ting som ødleger hverdagene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er jo en ganske stor ting!  Når man ikke får til det man ønsker seg så sterkt, blir man jo skuffet.  Det er bra at du tar kontakt om dette nå.  Det viser at du jo vil ha hjelp. 

Du skriver at du ikke kan prate med fastlegen din, fordi han kontakter foreldrene dine.  -Når du nå er 19 år, har legen IKKE LOV til det.  Legen har fullstendig taushetsplikt overfor foreldre, og om legen bryter det, kan du anmelde ham.  Hvis du går til legen, vil jeg anbefale deg at du tar opp dette med taushetsplikten først, slik at du får bekreftelse på at han faktisk vil holde den.  -Legen er jo til for å hjelpe.  -Men det finnes også andre som kan hjelpe og støtte deg når du nå har det vanskelig.  Du kan ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor, hvis det er det, eller med NAV (mange steder har de egne folk som jobber med ungdom). 

I din fortvilelse, har du ruset deg.  -Du ser nok selv at det ikke er noen løsning, men at det har vært en slags flukt eller måte å glemme skuffelsen på.  Det finnes nok helt sikkert bedre løsninger, og det FINNES andre ting som KAN være aktuelt å finne trivsel med å drive med, selv om du ikke kom inn i forsvaret.  -De nest beste løsningene, kan også være OK, når man bare kommer igang. 

Jeg tror at du vil noe mer enn å bare gi opp og ruse deg.  Du har tatt et første bra skritt med å skrive til oss.  -Prøv å ta neste skritt også. -Du har mange muligheter og valg.  Velg godt for deg selv.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser