Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer etter førstegangstjenesten? Må du forsette i militæret?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tenkt å gå førstegangstjeneste i forsvaret, men er litt usikker. Hva skjer etter førstegangstjenesten? Må du forsette i militæret? Kan man slutte når man vil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som vernepliktig har du en tjenesteplikt på 19 måneder. Det er vanlig å bruke 12 av disse månedene som førstegangstjeneste. Noen år etter førstegangstjenesten kan du bli overført til Heimevernet. Der brukes den resterende tiden av tjenesteplikten på årlige øvelser (noen dagers varighet per år) frem til du er 44 år. Du kan lese mer om verneplikten og hva som skjer etter førstegangstjenesten på forsvaret.no/verneplikt .

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Verneplikt

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb