Hopp til hovedinnholdet

Urinprøve om 2 uker og røyket hasj for 1 uke siden, vil det sees?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg skal til førstegangstjenesten om 2 uker og det er et stort problem jeg har. For akkurat 7 dager siden røyket jeg den aller siste hasjen. Jeg har trent hver eneste dag etter det og drukket 3 liter vann hver dag i håp om å få det ut av systemet. I tillegg så har jeg tatt 4 doser T4 i form av piller delt inn i 4 dager. Jeg har tatt 2 doser i tillegg som eldre kvinner bruker når forbrenningen blir dårlig og det at de må rense systemet. Begynte å urinere mye gult og måtte urinere konstant. T4 pillene brukte jeg 1 time før treningen og svettet veldig mye. Jeg fikk disse pillene av en på treningsstudioen men han ga meg det og det hadde resept fra legen så jeg er sikker på at det var trygt. Drar om 2 uker og er veldig nervøs for at jeg skal bli tatt i blod eller urintest. Jeg røyket 7 dager på rad før jeg tok kontroll. Vil jeg passere testene om jeg trener frem til førstegangstjenesten? Hvis ikke vil jeg miste alle håp på livet. Mvh Anonym

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Blodprøve og hasj

Når det skal testes for bruk av hasj i blodprøver er det THC, et av de viktigste virkestoffene i hasj, som spores. THC kan påvises i blodet i opptil et døgn etter et enkeltinntak og opptil flere dager etter lengre tids bruk. Hvis du tar en blodprøve tre uker etter det siste inntaket av hasj vil det ikke kunne påvises THC.

 

Urinprøve og hasj

Ut ifra opplysningene du gir, kan utfallet av urinprøveresultatene i prinsippet gå begge veier. Det finnes ingen helt nøyaktige tall på hvor lenge bruk av rusmidler kan påvises og det kan forekomme betydelige variasjoner fra person til person, ettersom vi forbrenner stoffer i forskjellig tempo. Minst like viktig er styrken på rusmiddelet, hvilken mengde som er inntatt, og over hvor lang tid denne mengden er inntatt. 

Normalt kan THC-syre (et nedbrytningsprodukt av THC) påvises i opptil en uke etter et enkeltinntak. Røyker man hasj jevnlig vil bruken imidlertid kunne påvises i betydelig lengre tid. Røyker man daglig, og har gjort dette over en lengre periode, kan det altså ta opptil 6-10 uker etter siste inntak før bruk av cannabis ikke lenger kan spores på en urinprøve.

Du skriver at du røyket 7 dager på rad, at det er 7 dager siden det siste inntaket og at du skal testes om to uker. Du skriver ikke noe om ev. hasjbruk i perioden før du røyket 7 dager på rad. Uansett er det mulig at prøveresultatene vil være negative, men her blir dette simpelthen et spørsmål om flaks/uflaks. Hvis du ikke brukte hasj i perioden før du røyket 7 dager på rad, er sannsynligheten for at en ev. urinprøve vil være ren større enn hvis du har brukt hasj over en lengre periode.

 

Urinprøver og trening

Trening og fysisk aktivitet kan bidra til at mer THC enn normalt skilles ut i urinen på én gang, men det betyr ikke nødvendigvis at du tester negativt på kortere tid. Vi kjenner ikke til noen pålitelige «metoder» som får metaboliseringsprosessen til å gå raskere, det vil si at det er ikke noe man kan gjøre for å teste negativt kort tid etter inntak.

 

T4

Du forteller at du har fått tabletter som kalles T4. Vi regner med at dette er tyroksin tabletter som man tar for lavt stoffskiftet. Det er ikke bra å ta slike tabletter hvis man ikke har lavt stoffskifte fra før. Stoffskiftet vårt er nøye regulert i kroppen. Hvis man tar tabletter som man ikke trenger vil du kunne endre balansen. Denne balansen vil gjenopptas på sikt, men du vil kunne få en del ubehagelige bivirkninger. Vanlige bivirkninger er svette, hjertebank, nervøsitet, skjelving, nedgang i vekt, hodepine og løs mage. 

Slike tabletter skal ikke tas for å gå ned i vekt eller for å kvitte seg med stoffer da de virker på hele kroppen. Vi vil derfor ikke anbefale deg å ta noe mer av disse pillene. Det er ingen forskning som viser at dette vil hjelpe deg med å skille ut stoffene i kroppen, og da er det dumt å kanskje gi deg andre plager helt uten grunn. 

 

Det er dessverre ikke slik at vi kan svare sikkert på spørsmålet ditt. Vi vil anbefale deg å ikke forsøke noe flere medikamenter eller andre stoffer for å forsøke å kvitte deg med TCH før urinprøven, og håper tiden er nok til at du er kvitt alt når du tar urinprøven.  

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj