Hopp til hovedinnholdet

Kan jenter bli marinejegere?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 15 år og jeg vurderer å prøve å bli marinejeger i ett (eller flere) år når jeg blir eldre. Jeg trener hver dag fordi jeg enten vil jobbe som politi eller i militæret når jeg blir voksen. Jeg har veldig lyst til å gjøre en forskjell, hjelpe andre, ha en variert hverdag, ha en spennende hverdag og få utfordret meg selv. Jeg vet at det er veldig vanskelig å bli en marinejeger og jeg lurte på om det er ekstra vanskelig for kvinner? Altså om kvinner får lov til å bli marinejegere? Jeg leste en plass at det bare er menn som blir godtatt.. Takk for svar!

Besvart 29.10.2018 18:54
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Veldig spennende og motiverende å høre at du tenker på dette! Du har nok gode muligheter til å gjøre en forskjell og utfordre deg selv, enten i Politiet eller militæret. 

Vi anbefaler at du leser om marinejeger på sidene til Forsvaret. 

Vi har lest Forsvaret svare tidligere her på ung.no, at jenter er hjertelig velkommen til å søke, men at foreløpig har ingen jenter klart opptakskravene. (det kan hende at jenter har kommet inn nå i nyere tid som vi ikke vet om). Det handler kanskje blant annet om at det er tøffe fysiske minstekrav som man må klare - og så kan man jo kanskje si at disse kravene er vanskeligere for mange jenter, siden det jo er fysiske forskjeller på hvordan kroppen til gutter og jenter er laget generelt. Du kan lese om minstekravene for å komme inn i Forsvarets marinejegerkommando her på Forsvarets sider.

Men det er veldig flott om du trener med opptak som marinejeger som mål - og hvis du klarer kravene kan du ja muligheter til å komme inn!

Forsvaret er nok veldig interessert i en motivert person som deg, så vi anbefaler absolutt at du ringer eller kontakter dem for noen tips, enten nå eller når det nærmer seg. 

Lykke til! Tren og stå på, og se hvor engasjementet ditt fører deg!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering