Hopp til hovedinnholdet

Da jeg var på sesjon for 2 år siden fikk jeg beskjed om at jeg var tjenestedyktig og kom til å bli innkalt i forvaret. Dette skjedde aldrig

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Da jeg var på sesjon for 2 år siden fikk jeg beskjed om at jeg var tjenestedyktig og kom til å bli innkalt i forvaret. Dette skjedde aldrig å nå har jeg tadt kontakt med vpv. Der fikk jeg bekskjed om at jeg hadde for svake resultater på den mattematiske testen jeg hadde tadt på sesjon. Jeg fikk beksjed om at jeg kunne sende inn kompetansebevisene mine til de å si at jeg ønsket å bli innkalt. Når får jeg svare på dette? kommer jeg til å bli innkalt nå siden jeg har sendt kompetansebevisene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som om du har fått for lav karakter på teoritesten som fastsetter det man kaller for allment evnenivå. Minstekravet for å tjenestegjøre i Forsvaret er 3, men for en del tjenester så er kravet også høyere. Høyeste karakter er 9.
Har du lavere karakter enn 3, så er det liten sannsynlighet for at du kan tjenestegjøre. Det er ikke mulig å ta teoritesten på nytt. Om du har sendt inn karakterer, kompetansebevis etc. for å få justert opp karakteren på allment evnenivå, kan du forvente en saksbehandlingstid på mellom 1 til 5 uker. Du må uansett være forberedt på at du ikke får oppjustert karakteren din, og at du dermed ikke kan tjenestegjøre.
Hvis det skulle vise seg at du får oppjustert karakteren likevel, må du også være forberedt på at det er for sent å bli innkalt nå i år. Forsvaret er snart ferdig med fordelingen til førstegangstjeneste i denne omgang.


Hilsen Vernepliktsverket, www.mil.no, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Verneplikt

Militær med gevær (colourbox.com)

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

Les mer

Ditt første møte med Forsvaret

Mann i militæruniform (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge må fylle ut en egenerklæring så Forsvaret kan plukke ut hvem som skal på sesjon.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hva kan hindre en orgasme?