Hopp til hovedinnholdet

Militæret og adhd.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei er en jente på 16 år , har veldig stor lyts til og dra i militeret når jeg blir 18 , men har noen spørsmål =) 1) hvordan er det med militeret og adhd eller andre psykiste lideelser? 2) militerpoliti og Adhd? 3) haar en skade på armen såm gjør jeg ikke har full bevegelighet i den , er sån litn , men er lit vanskeligere og holde våpen , har det mye og si? 4 ) har det noe og si om man har adhd diagnosen eller om den har står på papirrene feildiagnosert i noen år? men er borte nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


1) Forsvaret er svært strenge på psykisk helse. Diagnosen ADHD vil med aller største sannsynlighet sørge for at man ikke blir tjenestedyktig. Det betyr at man ikke kan tjenestegjøre i Forsvaret i det hele tatt.

2) Kravene til militærpolitiet er like strenge, om ikke strengere, til helse og psykisk helse. ADHD er altså diskvalifiserende.

3) Ja, for å bli tjenestedyktig så kreves det at man har full kroppslig funksjonalitet og motorikk i behold. Å ikke kunne operere et våpen skikkelig vil med stor sannsynlighet medføre at du ikke blir tjenestedyktig.

4) Forsvaret og de militære legene er ganske strenge på ADHD. Både tidligere diagnose, med og uten medisin etc. vil aller mest sannsynlig føre til at man ikke blir tjenestedyktig, som sagt. Dette får man svar under på sesjon.

Hilsen Vernepliktsverket i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Jeg er 12
0
27.02.2018 21:40:32
Ja ADHD har gjort meg godt
tull
0
11.10.2017 22:58:44
jeg har adhd og vil inn i militæret, da er det noe som heter telemarksbataljonen, da kommer man inn med adhd. men er jævlig dritt at man ikke kommer inn i vanlig tjeneste bare pga adhd, jeg ser ikke på det som noen hemning,føler meg som en vanlig gutt. gutt 16

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Enkelte matvarer er merket med et nøkkelhullsmerke. Hva betyr det at en matvare er nøkkelhullsmerket?