Hopp til hovedinnholdet

Søke om ny sjangse på sesjon 1? Trenger tilleggspoengene til utdanningen.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg går VG2 og fikk i høst sesjon 1 og svarte på den. Svaret jeg fikk tilbake om jeg skulle gå sesjon 2 var at jeg ikke kom inn. Kan jeg søke om jeg kan få en ny sjanse på sesjon 1 til høsten? Grunnen til at jeg trenger førstegangstjeneste er tilleggspoengene man får. Jeg trenger de for å kunne den utdanning jeg har lyst på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Du kan søke om å få omgjort avgjørelsen om du skal kalles inn til sesjon del 2 eller ikke. Du må først finne ut årsaken til at du ikke gikk videre. Først da kan du klage.


Slik går du frem:

 
Steg 1: Sende en skriftlig henvendelse til Vernepliktsverket. Der må du be om å få vite årsaken til at du ikke gikk videre til sesjon del 2. Dette må sendes via vanlig post, fordi det kan inneholde sensitive personopplysninger som ikke kan sendes via e-post eller telefon. Adressen er:

 

Vernepliktsverket

Postboks 800, postmottak

2617 Lillehammer

Brevet må inneholde fødselsnummer, fullt navn og signatur.

Steg 2: Når du vet årsaken, så må du dokumentere at denne årsaken ikke lenger er gyldig. For eksempel hvis årsaken er ryggproblemer, så må du ha dokumentasjon fra din fastlege som forteller at din rygg nå er helt problemfri (dette er bare et eksempel). Dokumentasjonen må du sende til Vernepliktsverket på adressen over.

Husk at dersom du til slutt ikke får en militærtjeneste og de 2 tilleggspoengene, så får du de samme tilleggspoengene for folkehøgskole eller ved å studere tilsvarende et normert studieår (60 studiepoeng).

 

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret