Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldre til å bytte rom?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Kanskje ikke riktig emne, men det er noe jeg vil få svar på. Hvordan kan man overtale foreldrene mine til å skifte rom? Jeg og lillebror har skråtak på rommene våres. Det er en vegg i midten. Storesøsteren min har det største soverommet. Jeg vil ha mamma og pappa sitt soverom, pga mitt er så lite og trangt. Så kan søsteren min flytte til mitt rom, fordi hun er 19 og ikke så mye hjemme. Og mamma og pappa på hennes rom. Men det som er at lillebroren min vil synes det er urettferdig. Han vil at alt skal være likt på en måte. Og jeg vil egentlig ikke spørre pappa om dette å flytte rom.. jeg orker ikke at han blir sinna. Hva kan jeg gjøre for å overtale foreldrene sine? - Hilsen en usikker jente..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål! 

Det beste rådet vi kan gi deg er nok å prate med foreldrene dine. 

Prøv etter beste evne å forklare dem hvorfor det er viktig for deg å få et større rom. Skal du ha venner på besøk? Er det noe spesielt du vil ha plass til? Trenger du mer privatliv?

Som du skriver selv bruker du antakelig rommet ditt mer enn det storesøsteren din og kanskje foreldrene dine gjør. Mens voksne ofte bruker soverommet kun til å sove i, bruker ungdommen rommene sine når de vil være for seg selv eller når de har venner på besøk. Forklar dette til foreldrene dine på en rolig måte. 

Si også at du forstår at lillebroren din kan synes det er urettferdig at du får et større rom enn han, men at han eventuelt kan overta rommet når du blir eldre og bruker mindre tid hjemme - slik som storesøsteren din nå. Dette viser foreldrene dine at har tenkt mye og nøye igjennom dette, og at du ikke bare tenker på dine egne behov.

Eller er det kanskje en mulighet at lillebroren din kan overta storesøsteren din sitt rom? Eventuelt du?

Ofte gruer man seg unødvendig til å prate med foreldrene sine om ulike ting. Mange er veldig forståelsesfulle. Uansett er det viktigste å prate med dem når dere alle har tid og er venner. Skriv gjerne ned noen punkter på forhånd, sånn at du er sikker på at du får sagt alt du vil si. Forklar dem hvorfor dette er så viktig for deg.

Jeg legger med et par artikler om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre, håper den er til nytte!

Lykke til! :)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid