Hopp til hovedinnholdet

Kjeder meg

Jente
 

Spørsmål

Jeg kjeder meg mye for tiden og har aldri noe å gjøre. Ikke det at jeg ikke liker å være for meg selv, men jeg har lyst til å være ute med venner også, spesielt i helgene. Problemet er at jeg er sjenert og vet ikke hvordan jeg skal komme meg ut. På skolen har jeg to venner, en av dem har jeg vært med på fritiden av og til.(veldig sjeldent)Den andre har jeg vært med to ganger utenom å være sammen i en gjeng. Ingen av dem er egentlig lik meg, men vi har god kjemi. Dem har mange andre som dem er sammen med på fritiden. Dessuten har vi ikke samme interesser og dem liker å trene.(noe som ikke jeg gjør)Det er sjelden noen spør meg om å finne på noe, og jeg sliter med å ta intiativ til å finne på noe selv. Vennene mine på skolen er vant til at jeg aldri vil være med på noe sosialt, selv om jeg egentlig vil det. Jeg har aldri vært på fest og har så lyst til å bli med på noe gøy, men har aldri noen å gå med. Jeg forstår at jeg må gjøre noe selv, men jeg vet ikke hvordan. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være vanskelig å ikke alltid ha de samme interessene som vennenne sine. Jeg synes du skal prøve å være sammen med de litt mer og se om du kanskje synes noe av det de driver med er gøy :-) Hvis det er noe de skal, som f. eks en fest eller annet, så spør om du kan være med de neste gang. De synes sikkert at det er kjempehyggelig at du vil bli med!

Om du ikke har de samme interessene som vennenne dine, så synes jeg du skal prøve å bli med på en fritidsaktivitet som du liker. Der vil du treffe andre som har samme interesser som deg og få deg venner :-) Jeg vet ikke hva du liker å gjøre, men det er flere som liker og gjøre det samme som deg, så jeg synes du skal prøve å starte med en slik fritidsaktivitet. Jeg håper du fortsetter å være venner med vennenne dine, selv om dere ikke har så mange av de samme interessene! Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp.

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Cheerleading

cheerleading

Ulrikke driver med cheerleading. Det er en idrett som ikke er så vanlig i Norge. Hun satser fordi det er gøy, men det var litt tilfeldig at hun startet.
Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer

Hva gjør du på fritiden?

Sommer eller vinter, inne eller ute. Det er nesten ubegrenset hva du kan bruke fritiden din på. Synes du det er vankselig å få tida til å gå, kan du kanskje få noen ideer i tidligere besvarte spørsmål på ung.no?

Les mer

Min fritid: Kunst

Smykker (foto: privat)

Ung.no har snakket med Kristine (14) fra Bergen om det å gå på kunstskole. På fritiden lager hun blant annet egne smykker og vesker. Er du kreativ og vil skape noe eget, kanskje du kan tenke deg å gjøre det samme?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap