Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst å lage min egen film.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er gutt på 17 år som er glad i film og ønsker om få år å lage min egen. Jeg har for øyeblikket skrevet mitt eget film manus på fritiden i håp om at jeg en dag kan starte min egen filmproduksjon. Men problemet er at jeg vet ikke hvordan jeg skal sette i gang en filmproduksjon, må jeg starte et firma? Kan jeg bruke manuskriptet jeg har laget selv? Må jeg begynne i det små eller vil en eventuelt bistand støtte en stor filmproduksjon? osv. Har lest en del om det på internett, men har ikke funnet ut noe konkret. Jeg håper dere kan svare på mitt spørsmål :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så kult at du har skrevet et manus og har lyst å sette i gang en filmproduksjon.

Siden du er glad i film vet du sikkert at det er veldig stor variasjon av typer filmer. Du burde nok sikte deg inn på noe som ikke koster noe særlig. Få med deg venner og kjente som skuespillere og "crew", spør nærbutikkene om litt hjelp. Mange kjente regissører har startet slik, mer dugnad enn filmproduksjon. 

Om du skal fakturere må du starte ditt eget firma, men det er antageligvis ikke nødvendig helt ennå. Du kan lete opp informasjon om å starte et enkeltpersonsforetak (ENK) på Brønnøysundsregistret og Altinn.

Du kan selvfølgelig bruke ditt eget manus, da vil du også kjenne detaljene bedre og vite akkurat hva du har tenkt med det. Gjerne hør med noen du stoler på om du kan få noen innspill til det. Det vil alltid være ting du kan forbedre eller gjøre annerledes. 

Om du skal lese en bok om dette kan du lese "Rebel without a crew" av Robert Rodriguez, en kjent regissør som skriver om hvordan han fikk satt i gang sin første filmproduksjon "El Mariachi". Veldig interessant og lærerik. 

Lykke til, med vilje og engasjement får du dette til!

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan lage enkle filmer?

Klipper film på nettbrett (foro: ung.no)

Har du en egen YouTube-kanal? Trenger du filmer til bloggen din? Eller liker du bare å lage filmer sammen med vennene dine?

Les mer

Vil du starte din egen bedrift?

God idé (colourbox.com)

Med de rette personlige egenskapene, den gode ideen og de riktige rådgiverne og ressursene kan også du lykkes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Film og TV
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om film og tv