Hopp til hovedinnholdet

Kjeder meg 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 16 år gammel gutt som har litt "problemer" i hverdagen hjemme. Problemet er rett og slett at jeg merker at jeg har veldig lite å gjøre på fritiden min. Jeg har noen få, men ganske nære venner på skolen. Jeg er ganske sjeldent med disse kompisene på fritiden, men når vi gjør noe sammen enten om det er på skolen eller i fritiden har vi det kjempemoro! Jeg driver med løpetrening 3-4 ganger i uka, men uansett så merker jeg at etter jeg er ferdig med treningen begynner jeg å kjede meg igjen. Jeg vet ikke hvorfor, men når jeg kjeder meg blir jeg veldig irriterende for andre, og spesielt faren og moren min. Jeg har rett og slett mer energi og lyst til å gjøre mer på fritiden, men vet ikke hva. Jeg har ikke så veldig lyst til å drive med en lag idrett eller noe annet som krever så mye sosialt fremgang. Jeg trives aller best der jeg kan være meg selv og konsentrere meg om det jeg holder på med alene. Spørsmålet er hva kan jeg gjøre selv for å få en mer gøyal hverdag? -Gutt,16.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er helt vanlig at man kjeder seg og det er heller ikke noe negativt, det er en del av livet. Viktig at man husker på dette i hverdagen så man ikke blir så redd for å kjede seg litt. 

Men hvis man opplever, slik som du, at man kjeder seg for mye og regelmessig er det viktig at man finner på noe som kan oppta deg. Rett og slett en hobby, idrett, jobb, skole eller venner. Hva man bruker tiden sin på er opp til deg, hvis du er veldig rastløs kan man bruke tid på alle disse tingene. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett