Hopp til hovedinnholdet

Kva kan eg gjere med venninnene til mi søster?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei :) søstera mi i familien har venninder som jeg har lyst og finne på noko ilag med. Dei er 15 - 16 år. Mamma seier at eg ikkje får lov til å finne på noko ilag med dei fordi ho meiner de er veldig rart at jeg på 19 år og dei på 15 - 16 år kan finne på noko ilag.ho tenker på aldersforskjellen. De er irriterende og blir lei meg for dette :( tørr ikkje heilt å prate med dei pga at eg er redd for at mora kan bli sint på meg. kva kan eg gjere med de? Har dokke nokro gode tips og råd?

Besvart 25.09.2018 22:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Jeg forstår ikke helt hva du mener, når du spør hva du kan gjøre med din søsters venninner? Tenker du seksuelt eller tenker du ulike aktiviteter på fritiden?

Sannsynligvis så er din mor redd for at du skal ha noen form for sex med noen av disse jentene, noe som er helt ulovlig når de er under 16 år og den seksuelle lavalder. 

Du er 19 år, og når det er hele 3-4 år forskjell i alder på dere, er jeg helt enig med din mor. Kanskje du heller kan bli kjent med jenter på din egen alder.

Din mor er kanskje redd for at du skal bli straffet hvis det skjer noe, og det er faktisk forbudt å ha sex med noen under 16 år, fordi det er stor forskjell i alder og modenhet mellom dere.

Her kan du lese mer om den seksuelle lavalder fra Ung.no.

Håper at du forstår at du bør finne dine egne venner på din egen alder, noe som jeg er sikker på at din søster ønsker også.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid