Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta det første steget og få nye venner?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg kjeder meg veldig mye i fritiden for alle vennene mine er opptatt og jeg går ikke på noen fritidsaktiviteter, jeg har gått på dans før, men det var ikke noe for meg, jeg liker heller ikke fotball, håndball osv. men her jeg bor er det ingenting annet å gjøre enn det, jeg har lyst å skaffe mdg nye venner, men jeg føler meg veldig usikker og tørr ikke helt å gå bort å snakke med noen, er det noen måte å få litt bedre selvtillit eller råd om hva jeg kan gjøre for å «ta det første steget» å spør om noen vil vere vennen min?

Besvart 07.10.2018 14:57
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Når det gjelder å bli mer utadvendt finnes det ikke bare ett fasitsvar på hvordan man skal gå frem. Det viktigste er at du pusher deg selv og går utenfor komfortsonen din. Jeg skjønner at dette er vanskelig, men det vil nok bli lettere jo mer du "øver" deg. Ta kontakt med folk i klassen og forsøk å snakke mer når du er med folk. Ikke overtenk situasjonen. Du må bare kaste deg ut i det og gjøre ditt beste. Mest sannsynlig vil nok folk bare sette pris på at du prøver å være mer sosial:)

Det er også ofte lettere å ta kontakt med folk du allerede kjenner litt fra før av. Det kan f.eks være folk i parallellklassen din eller venner av vennene dine. De fleste synes bare at det er hyggelig når folk tar kontakt, så ikke tenk at du "plager" noen eller er irriterende når du tar kontakt. De fleste tenker bare at det er et kompliment når folk man ikke kjenner så godt tar kontakt:)

Å bruke sosiale medier kan også være et fint hjelpemiddel. Det er ofte lettere å starte en samtale over snapchat/instagram/facebook :) Da vil det også være mer naturlig å ta kontakt på skolen:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Min fritid: Sjakk

Arendla sjakkselskab (foto Norsk Sjakkblad)

Esben (17) fra Arendal i Aust-Agder spiller sjakk. Vi i ung.no har intervjuet han for å finne ut hvordan det er å ha sjakk som fritidsaktivitet.
Av Amalie, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Min fritid: Sang og musikk

Johanna

Johanna (18) fra Lenvik i Troms synger masse på fritiden, hun har en nydelig stemme og er vant til å opptre foran et publikum. Ung.no har intervjuet henne om hvordan det er å ha sang som fritidsaktivitet.

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap