Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel bør man være før man kan se Paradise Hotel?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvor gammel burde man minst være for å se på Paradise Hotel syntes dere?

Besvart 11.03.2019 13:28
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Paradise Hotel har ikke noen aldersgrense i Norge, fordi TV3 ikke må sette en aldersgrense på programmet fordi de ikke er underlagt norsk lov.

Medietilsynet har aldri gjort en vurdering av programmet og det er derfor vanskelig å svare på hva aldersgrensen hadde blitt.

På et generelt grunnlag så er episodene i denne typen serier veldig ulike. Noen episoder kan inneholde veldig seksualisert innhold og utagerende festing. Dette ville gjort utslag på aldersgrensen. Andre episoder er helt uten innhold som ville gjort utslag på hvilken aldersgrense programmet ville fått.

Derfor tenker jeg at dette er noe du må diskutere med foreldrene dine. De har ansvaret for deg fram til du er 18 år, og dette er en del av foreldreansvaret og bestemme denne typen ting.  

Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser