Hopp til hovedinnholdet

Hvordan unngår jeg å tenke for mye på en film jeg så?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 13 år. Jeg og vennene mine så på Titanic forrige uke. Det var ikke første gang jeg så den. Etter at jeg så den ble jeg trist hele tiden, og klarer ikke å slutte å tenke på filmen. Jeg synes det er så trist at Jack døde, og det er så trist musikk. Jeg leser konspirasjonsteorier og ser på bilder om filmen hele tiden. Jeg tar også et bilde av Leonardo Dicaprio som bakgrunn. Hva kan jeg gjøre for å slutte å tenke på filmen hele tiden?

Besvart 10.04.2019 21:07
 

Svar
Hei

Det er ikke så uvanlig at slike filmer gjør sterkt inntrykk. I tillegg er du i en fase av livet som gjør at følelser og tanker kanskje blir litt ekstra sterke.  

Mitt tips er kanskje at du prøver å unngå bilder, informasjon og liknende om filmen. Du kan jo i tillegg prøve å se på en annen film, eller lese en god bok? Å være med venner og å holde seg i aktivitet er også tips for å få tankene over på noe annet. Videre, tenker jeg at det også er lurt å akseptere at du har disse følelsene og tankene. De vil nok forsvinne etter hvert. 

Ta gjerne en kikk på artiklene under for flere råd. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid