Hopp til hovedinnholdet

Vil bli berømt sanger.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er ei jente fra Kristiansund, og jeg har veldig lyst å bli sanger og det er min store drøm. Det jeg ikke vet er hvordan jeg skal bli kjent, jeg har prøvd Youtube, men epostene mine funker ikke. Så jeg må prøve noe annet. Har dere noe råd til meg om å bli sanger? Hilsen Maria 16 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


YouTuber er jo en mulighet, men vær klar over at din video fort vil drukne i alle klippene som legges ut der kontinuerlig. Men det kan være greit å ha noe liggende der for å ha noe å vise til. Du bør også sjekke ut store, men likvel litt mindre og nasjonale tjenester, og da først og fremst Urørt (NRK). Der kan du legge ut bå¨de musikk og video, men jeg ville ventet med å legge ut til du fikk spilt inn noe som er litt småprofft og som du er skikkelig godt fornøyd med. Det er også viktig å huske på at du der ikke kan legge ut musikk du ikke har laget selv uten tillatelse fra de som har laget den.

 

For å lage en god innspilling, får du prøve å komme i kontakt med noen musikere som kan hjelpe deg videre. Kanskje er det en musikkskole eller klubb der du bor. Heng opp lapp eller snakke med noen der, så kan du bli med i et band eller få hjelp av noen til demoprosjektet ditt. Les litt mer om dette i artikkelen under.

 

Til slutt vil jeg bare oppfordre deg til å synge så mye og så ofte du kan - for det er den beste treningen for deg og stemmen din. Og får du laget en god demo, så er det bare å dele den med så mange som mulig - både venner og bekjente, på nettet og med bransen (managere, plateselskap, studioer. osv).

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Musikk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om musikk