Hopp til hovedinnholdet

Vil trene opp sangstemmen min.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har egentlig alltid vært glad i å synge, og jeg vil si jeg har en stemme litt/ganske over middels, kan synge veldig høye toner osv Også har noen begynt å si til meg at jeg burde melde meg på idol, siden jeg har ingenting å tape på det. Men jeg nekter da, kommer aldri til å melde meg på fordi jeg vet selv at jeg ikke har bra nok stemme :P har bare en fungerende stemme liksom. Men det jeg lurer på da, er om det er mulig å trene opp stemmen sin til å bli superbra, eller er det noe som er medfødt? Hvis jeg øver, altså synger hver eneste dag, kommer jeg til å få en stemme som Christina Aguilera til slutt? TAKK (er det sunt å synge? sånn som med trening lissom=)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er bra du er bevisst din egen kapasitet. Det er mange som melder seg på Idol i den troen at de skal nå langt, men blir skuffet når de ikke går videre. Jeg tenker det er lurt av deg å bli trygg og føle at du har noe å komme med før du eventuelt melder deg på.

 

Det går fint an å trene opp stemmen. Den beste måten å gjøre det på er å synge masse! Å bli med i et band eller et kor er en fin ting. Da får du også sceneeerfaring, som er veldig viktig. Du kan også kontakte en sanglærer eller -pedagog, som kan hjelpe deg med å bli flinkere. Han/hun hører fort hva du bør bli bedre på og hva som er mulig med din stemme. For mye avhenger også av fysikk. Christina Aguilera har jo en imponerende stemme, men en vever, liten kropp - så hun er jo beviset på at det ikke alltid henger sammen. Kanskje har du en musikklærer på skolen din som kan sette deg i kontakt med en sanglærer eller -pedagog.

 

Lykke til med sange - syng så mye du kan, og ikke vær redd for å synge når det er andre tilstede. 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Musikk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om musikk