Hopp til hovedinnholdet

Jeg har venner på skolen, men i fritiden gjør jeg INGENTING

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på engetlig 11, men 13 var den laveste alderen. Uansett, det har seg sånn at jeg er ikke "Forever alone", blir slått osv osv. Jeg lever engetlig et ganske bra liv. "However", untatt skolen sitter jeg bare hjemme og ikke gjør en dritt, når vi snakker om hva vi gjorde i helgen etc. så føler jeg meg faktisk litt "Forever alone". Sammenlignet med dem, har ikke jeg noe liv i det hele tatt. Jeg har venner på skolen, men i fritiden gjør jeg INGENTING annet enn å sitte hjemme. Det er neimen ikke lett å besøke noen venner heller, da stedet jeg bor er ganske "bortgjemt" eller hva jeg nå skal kalle det. Det nytter heller ikke å få mamma til å kjøre meg, enten så har hun vært på jobb, da gidder hun ikke, fordi da har hun vært på jobb, og er trøtt og sliten. Hun gidder heller ikke i motsatt situasjon, at hun har fri, for da gidder hun ikke å kjøre fordi hun har fri. Og det finnes jo ingen mellomting. Jeg går ikke på noen fritidsaktivitet heller, fordi jeg passer på en måte ikke inn. Jeg er ikke overvektig eller noe, jeg har bare ikke følelsen av at jeg passer inn. Jeg havner på en måte ikke i kategorien "sportsfantom", som mange andre i klassen min gjør fordi de har drevet med fotball, håndball korps osv siden de gikk i første klasse. Sikkert mange som føler seg sånn som meg. Jeg er lei av å sitte hjemme, se på TV osv. De fleste har sikkert vært gjennom den følelsen av at du gjør det samme HVER FAENS DAG. Jeg vil gjøre noe med dette. Kom på noe i skrivende stund, har blitt mobbet, neeei, kan vel kanskje ikke kalles det engang. Jeg har blitt kalt stygge ting av de i klassen over meg, men jeg ser ikke på dette som et problem fordi jeg og vennene mine er flinke til å slenge dritt tilbake, og de har blitt "burna" som vi kaller det her på skolen mange ganger, Så: Et råd til alle som blir ertet, mobbet eller hva man skal kalle det, samle en gjeng og sleng dritt tilbake. En annen ting er at jeg føler at læreren min er ute etter meg. Når en gjeng gjør noe galt, er det i hovedsak jeg som får skylda. Heldigvis ser ikke jeg på dette som et problem, vi skal bare ha denne læreren fram til påske. Jammen bra jeg gikk inn på denne nettsiden, skulle søke på noe annet på Google, også fikk jeg opp ung.no før jeg var ferdig med å søke. (Dere vet, den Instant Search-greia). Her fikk jeg skrevet om mange av problemer som jeg bruker mye tid til å tenke på, men som engetlig ikke er verdens største problem, og som ikke akkurat er veldig alvorlig. Takker for svar, hilsen *****. PS. Jeg har ikke lyst på det jeg personlig kaller "gnomesvar" det at jeg skal snakke med noen, for i akkurat dette problemet løser ikke snakkning noen ting. Jeg vil bare ha et konkret var svar på hva JEG kan GJØREl ikke snakke om.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.  For meg høres det ut som du har det OK på skolen, og det er jo bra. Det høres ut som du har kompiser og at du trives. Hvis noen har slengt litt dumme kommentarer, så tar dere igjen.  -Det er jo en måte å løse det på, bare det ikke tar av slik at de andre føler seg plaget eller mobbet, da.  Pass på å holde balansen.  Det kan jo hende at den læreren som du føler er ute etter deg har observert noe av det at dere har tatt igjen med andre, og at han ikke har hele forhistorien, men bare ser dette og evt. at du er litt synlig i forhold til dette.  Du får prøve å sørge for at han ikke har grunn til å "være etter" deg, ved å oppføre deg så bra som mulig. 

For meg høres det ut som det at du har lite å finne på på fritiden ut som det som ER litt kjedelig og som det hadde vært bra å få en forandring på.  Jeg vet ikke hvordan det er med avstander der du bor, men jeg ser jo at det kan virke som du er ganske avhengig av å bli kjørt for å komme noe sted, og at det er moren din som da må kjøre.  Jeg syns vel at det kunne gå an å få henne til å kjøre deg noen ganger.  Kanskje det enkleste ville være å gjøre avtale med noen om å finne på noen rett etter skolen.  -Da trenger hun jo bare å hente deg når du skal hjem.  Kanskje kan du også invitere med deg andre hjem noen ganger.  Kanskje er det også mulig å komme avgårde til kamerater ved å sykle når det er sykkelføre?  -Det er jo også bra trening, og det er jo fint å få litt av.  Du sier at du ikke går på noe fast fordi du ikke passer inn..  -Kanskje går det an at du prøver noe som KUNNE være OK.  -Hvem er det egentlig som "passer inn"?  -Jeg tenker at du like gjerne gjør det som noen andre.  Prøv å bli med kamerater som går på noe, og prøv ut noen ting, slik at du finner noe som passer for deg.  Hvis du går på noe fast, er det kanskje vanskeligere for mamma å si nei til å kjøre?  -Eller kanskje du kan samkjøre med noen andre noen ganger. 

Gjør det beste ut av situasjonen, ta initiativ til å finne på noe på fritiden, og gjør klare avtaler med mamma.  Om hun er litt sliten, så tenker jeg at hun kan greie å kjøre deg noen ganger for det.  Det er jo faktisk en foreldreoppgave hvis man bor slik til at man ikke kommer seg noe sted uten å bli kjørt. 

 

Du har muligheter.  Bruk dem! Ta initiativ til å finne på noe!

 

Ha det godt!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid