Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjeder meg.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg kjenner ikke meg selv lenger, før var jeg den som alltid fant på ting å gjøre. Men nå bare kjeder jeg meg. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke klarer å gjøre ting lenger. Ting jeg elsket å gjøre før, er dritt kjedelig nå, jeg bor på internat på skolen og er som regel alene. Jeg likker ikke å være sosial. Har dere mange tips til hva jeg kan gjøre på kvelden og på ettermiddagen? Å ha det kjedelig er ikke meg, jeg må ha noe å gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du kjeder deg litt nå, og at det kanskje gjør deg litt rastløs? Hva du likte å drive med før, vet jeg ikke, men det vet du noe om.  Kanskje du kan ta opp noe av det du gjorde før, -BESTEMME deg for at i dag skal jeg det og det når jeg kommer fra skolen.  Ofte er det jo sånn at når man kommer igang, så blir det bra.  Du sier at du ikke liker å være sosial.  -Kanskje er det du opplever nå et signal til deg selv at du kanskje har litt lyst til å være litt mindre bare i ditt eget selskap.  Kanskje du skulle begynne på en aktivitet på fritiden sammen med andre.  -En treningsform for eksempel.  Det kan være både litt sosialt og det kan gi deg en god følelse og fornøydhet og ta bort kjedsomheten. 

 

Det er jo ikke farlig å kjede seg, og det som kan komme ut av det, er at du kommer igang med noe.  -Lag deg en plan når du står opp om morgenen om EN konkret ting du skal drive med den ettermiddagen.  (jogge en tur, lese en bok, skrive brev, sy, strikke, lage mat sammen med en annen, gå en tur, rydde og pynte rommet o.s.v.) -Da kan det bli lettere å komme igang igjen med noe og du slipper å kjede deg.  Når du bor på internat, vil det jo alltid være andre i nærheten, og sikkert fellesaktiviteter noen ganger.  -Bli med på ting du ikke har vært med på før.  Kast deg uti noe nytt som kan utfordre deg litt.  -Jeg tror du vil bli mer fornøyd hvis du våger litt nytt.

 

Lykke til!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 på gata: Hva gjør at du har det bra?

5 ungdommer om å lyve (ung.no)

Ung.no har spurt fem ungdommer:

1. Når har du det bra?

2. Hva gir deg energi?

Av Julie, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid