Hopp til hovedinnholdet

Har ikke noe å gjøre på fritiden

Jente 13 år
 

Spørsmål

Må for tiden har eg nesten ingenting å gjøre. Eg fer på skolen og ettter skolen gjør eg lekser men etter leksene har eg ingenting å gjøre. Alle mine venner er nesten alltid opptat på fritida . Så eg ender bare opp med å tegne og høre på musikk. Men det er så kjedelig å gjøre det hver eneste dag. eg husker ikke en gang sist eg var med en venn :| Eg tror det er minst 8 uker siden. Eg er bare med vennene mine på skolen. Eg er så ensom og ingen av vennene spør meg om å gjøre noe med dem på fritiden V____V Hva skal eg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Hvis vennene dine er opptatt etter skolen; kan du ikke spørre om å få være med på det de skal gjøre? Eller rett og slett avtale tidligere, slik at du vet at de ikke er opptatt? Alle sammen kan da ikke være opptatt hver dag hvis du spør dem noen dager før. I tillegg er det viktig at du selv viser initiativ til å være sammen med dem og finne på ting med dem. Du kan ikke vente at de skal spørre deg om å finne på noe eller om du skal bli med på noe om du ikke viser dem at du har lyst til å være sammen med dem. Om de skal på noe, så spør om å få være med. Spør om de har lyst til å bli med deg hjem etter skolen en dag, og så spør du hvilken dag det passer for de.

 

Ellers kan du jo alltids begynne med en hobby eller en aktivitet selv. Du er jo i rette alderen til å prøve ut nye ting og finne ut hva du interesserer deg for. Finn ut hva slags tilbud som er i nærheten av der du bor, enten det er noe kunstnerisk, musikk, sport eller å bli med i en organisasjon som Røde Kors, politisk ungdomsparti e.l. Det er mye man kan engasjere seg for! Og det er jo bare å prøve. Om du ikke liker det, så kan du slutte. Å gjøre slike ting er den beste muligheten man kan få til å få seg nye venner og venner med samme interesser.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

kulturnett.no

Er du kunstinteressert? Eller kanskje bare ute etter å lese litt tegneserier på nettet? Kanskje har dere en oppgave om kunst på skolen?

Les mer

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Min fritid: Cheerleading

cheerleading

Ulrikke driver med cheerleading. Det er en idrett som ikke er så vanlig i Norge. Hun satser fordi det er gøy, men det var litt tilfeldig at hun startet.
Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Min fritid: Fekting

Til venstre: Jonas (16 år),  foto: privat

Har du noen gang hatt lyst til å kunne fekte som Zorro? Eller svinge sverdet som Jack Sparrow? Les om Jonas (16) som har fektet i 8 år, og som anbefaler flere å begynne med det samme.

Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer

Min fritid: Svømming

basseng (colourbox.com)

Føler du deg som fisken i vannet? Trives du bedre i vann enn på land? Her kan du lese om Einar som driver med svømming. Kanskje svømming er noe for deg også?

Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid