Hopp til hovedinnholdet

I hvilke jobber kan jeg reise rundt i verden og lære språk og kultur?  

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å reise rundt i verden og lære språk og kultur. Finnes det noen jobb der det er tingen, som ikke har noe med hotel eller flyvertinne å gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du ønsker deg en jobb som innebærer det å reise og lære om språk og kulturer!

Ettersom jeg ikke kjenner deg, så er det vanskelig å komme med et godt svar om hva som vil passe akkurat deg, men jeg håper dette svaret kan gi deg litt inspirasjon.

Innen de fleste yrkesområder er det muligheter for å jobbe en periode i utlandet, selv utenom reiseliv og turisme.  Med utdanning innen samfunnsfag, humaniora eller jus kan det være aktuelt å jobbe utenlands innen organisasjoner eller som del av den norske utenrikstjenesten. Med utdanning i økonomi finnes jobber i bank og andre finansinstitusjoner. Med utdanning innen helsefag kan bistandsarbeid være relevant i en periode, eller at du rett og slett søker deg jobb på vanlig vis i et annet land. Dette er bare eksempler. Det viktigste er at innen de fleste yrkesgrupper finnes muligheter for å søke jobb i utlandet for en periode. Men, det kreves gjerne stor innsats og gode forberedelser for å få dette til.

Mitt tips til deg er at du tenker på hva annet du er interessert å jobbe med, i tillegg til språk og reising. Da tror jeg det kan bli lettere for deg å etablere et mål om hva du ønsker å gjøre utenlands.

Et annet tips er å benytte seg av muligheter for å ta utvekslingsår enten på VGS og/eller under studiene. Begynner du på et studieforberende utdanningsprogram har du faktisk mulighet til å gå VG2 i utlandet. Å ha erfaring med å være utenlands gjennom skole og studier kan være gode erfaringer for deg som vil jobbe med noe utenlands. En annen idé kan også være å forsøke å jobbe frivillig i utlandet, dersom du finner noe som er interessant for deg.

Under svaret vil du finne noen artikler, og jeg tror de vil være interessante for deg!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobb i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobb i utlandet