Hopp til hovedinnholdet

Hvilke organisasjoner er tilstede der flyktninger har behov for hjelp?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 17 år som brenner for å hjelpe andre. På den dags dato er det veldig mange flyktninger som trenger hjelp. Både her og i andre land. Og jeg vil hjelpe! Ikke å betale 200 kroner i måneden til en organisasjon i håp om at pengene kommer fram. Men jeg vil hjelpe dem med mine egne verdier, mine varme hender og jeg vil at stemmen min skal bli hørt. Jeg vil reise med organisasjoner til andre land for å hjelpe. Å gi de hjelpesløse personene et lite løft i hverdagen. Er det noen organisasjoner som dette? Jeg vil gjøre en endring her i verden, ikke bare sitte på rumpa å håpe på at noe skjer. Jeg går Helsefag vg2 og skal utdanne meg som jordmor. Så dette brenner jeg for. Å hjelpe andre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er flere norske organisasjoner som er tilstede i ulike krisesituasjoner. Eksempler på dette er Flyktninghjelpen, Norges Røde Kors, Leger uten grenser, Kirkens Nødhjelp, og flere andre. 

Som ferdig utdannet jordmor, er det mye du kan bidra med. Det er nok også mulig å bidra før du er ferdigutdannet. Jeg anbefaler deg at du begynner med å kontakte disse organisasjonene for å høre om det er noe du kan bidra med.

Det er også mange organisasjoner hvor du kan bidra med engasjementet ditt her i Norge. Du kan kontakte en eller flere av disse og spørre hva du kan bidra med. De vet også hvilke andre organisasjoner eller tiltak som kan trenge ditt engasjement. For eksempel kan du kontakte Norsk Folkehjelp, Flyktningehjelpen, Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp eller Amnesty. Alle disse - og flere andre organisasjoner og privatpersoner - drifter ulike tiltak for å hjelpe flyktingene. Eksempelvis har Røde Kors et tiltak som heter flyktningguide. Det er også privatpersoner som organiserer innsamling av mat, klær, utstyr og hygieneartikler til flyktningene som kommer til Norge.

Noe annet du kan bidra med, og som er veldig viktig, er nettopp det du allerde gjør: å vise omtanke med og solidaritet for flyktingene. Det er mange som ikke vet nok om situasjonen eller som har fordommer. Ved å dele kunnskap og informasjon, fortelle om det som skjer og diskutere med folk du kjenner gjør du også et viktig arbeid! Da kan du åpne øyne og knuse myter. Engasjementet ditt er veldig verdifult!

Fremover vil mange flyktinger komme til Norge. Da er det også viktig at de blir møtt av nordmenn som forstår deres situasjon, som møter dem med omtanke og respekt. Da er det bra at de kan møtes av varme mennesker som deg!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar