Hopp til hovedinnholdet

Besøksvenn og annet frivillig arbeid

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Alt flere eldre mennesker er ensomme gjør meg oppriktig vondt. Jeg lurer på om dere vet hvordan jeg kan stille opp som frivillig, eventuelt som besøksvenn eller lignende. Ver dere om det er noen organisasjoner eller menigheter som organiserer noe slikt? Holder til i Bergen. Hilsen Gutt 19

Besvart 19.12.2018 15:59
 

Svar
Hei

 

 

Så flott å høre at du ønsker å bli besøksvenn. Det er helt riktig at det er mange eldre som er ensomme, og som ønsker besøk. Røde Kors har en slik tjeneste der du kan bli frivillig. For å bli besøksvenn gjennom Røde Kors må du være fylt 18 år. Du må også gjennomføre et intervju, og du får opplæring. Som besøksvenn har du taushetsplikt.

Du kan lese mer om å bli frivillig i besøkstjenesten på rodekors.no. Der finner du også informasjon om andre aktiviteter og hvordan du går fram for å bli frivillig. Under har vi lagt ved noen artikler der du kan lese mer.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

Frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid