Hopp til hovedinnholdet

Hei, hva kan man jobbe frivillig som når man er under 18?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, hva kan man jobbe frivillig som når man er under 18?

Besvart 18.01.2019 15:15
 

Svar
Hei

Så snilt at du vil bli frivillig og hjelpe andre. Det er ofte 18 års aldersgrense for å bli frivillig. Men det finnes også muligheter dersom du er under 18 år. Under ser du noen eksempler på de som formidler frivillig arbeid. Kanskje er det noe her som passer for deg? 

Røde Kors 
Røde Kors trenger frivillige i arbeidet de gjør.  På nettsiden kan du melde interesse via dette skjemaet. Aldersgrensen for å jobbe som frivillig varierer fra aktivitet til aktivitet, men starter på 13 år. Røde kors har lokallag, så du kan mest sannsynlig jobbe i nærheten av der du bor. 

Frivillig.no
Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag. Her kan du se oppdrag fra frivillige organisasjoner, frivillighetssentraler, menigheter og kulturfestivaler der du bor. Her kan du søke ut fra hvor du bor, og finne noe du synes virker interessant. Du melder interesse via nettsiden. 

Redd barna
Hvis du har lyst til å jobbe med barn, er kanskje frivillig arbeid hos Redd Barna noe for deg? Du kan engasjere deg som frivillig på asylmottak og bidra med å lage aktiviteter for barn og unge. Redd barna trenger også frivillige som kan hjelpe til med leksehjelp og være med på aktiviteter for flyktningbarn som har kommet til Norge. Den første tiden i et nytt land kan være vanskelig for unge, og her kan du hjelpe til med å være en kontakt til det norske samfunnet. Her kan du også melde interesse via nettsiden til Redd barna. 

Frivillighetssentralen
Du kan ta kontakt med frivillighetssentralene som finnes flere steder, og spørre om de trenger frivillige. Eksempel på oppgaver kan være turvenn, besøksvenn, butikkvenn, snømåking, hagestell og leksehjelp. På frivilligsentral.no/ kan du velge kommune og se hvilke aktiviteter frivillighetssentralen i din kommune holder på med.


Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid