Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte til USA

Jente 16 år
 

Spørsmål

Halla. Jeg har en drøm/plan om å flytte til LA når jeg blir eldre. Men vet at dette er veldig vanskelig, jeg lurer da på hvordan jeg lettest mulig kan få statsborgerskap der? Jeg vurderer å gå et highschool år der, men det er kjempedyrt. Jeg har også litt familie i Seattle om det har noe å si Takk

Besvart 26.01.2019 16:24
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil flytte til USA! 

Amerikansk statsborgerskap: 
Det er vanskelig å få amerikansk statsborgerskap med mindre du har en tilknytning til landet (for eksempel familie der). Men når du har jobbet og bodd der lenge nok kan du søke om å bli statsborger. 

For mer informasjon om dette anbefaler jeg at du tar kontakt med den amerikanske ambassade sitt informasjonssenter. 

High school i USA: 
Du kan helt fint bo i USA uten å være amerikansk statsborger. Hvis du ønsker å gå ett år på videregående (high school) i USA, er det også mulig uten at du er statsborger. Andre året ditt på videregående kan du ta et utvekslingsår i USA, hvis du går et studieforbedrende linje på videregående.

Jeg anbefaler deg å lese artikkelen "Vg2 som utvekslingselev? Les dette!", her finner du mye god informasjon om hvilke muligheter du har. Videre anbefaler jeg deg å snakke med rådgiver på skolen om dette. Fortell hen om hva du ønsker, slik at du kan få videre hjelp. 

Andre muligheter i USA: 
Jeg vil også minne deg på at det er mange muligheter for deg å bo i USA senere også. Du kan ta en høyere utdanning der, drive med frivillig arbeid, jobbe eller dra på språkreise.

Det er supert at du ønsker å reise, og veldig fint du allerede nå ønsker å finne ut av hvilke muligheter du har. Klikk deg gjerne inn på linkene over i svaret for mer informasjon. Jeg håper du får dette til, og ønsker deg masse lykke til! :-) 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra