Hopp til hovedinnholdet

 Hvordan kan jeg få råd til å jobbe frivillig i Afrika?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har alltid drømt om å reise til Afrika for å jobbe som frivillig arbeider. jeg har snakket mye med x-plore, og fikk et tilbud om å reise 6 uker til Ghana i juni når jeg har sommerferie. Alt i alt så ville dette ha komt på rundt 20.000 kr. Jeg går på skole (vgs2), noe som er veldig tungt å krevende. Jeg blir 18 i April, så jeg sparer også mye til lappen. Tingen er det at jeg ander ikke hvordan jeg skal gå råd til dette. Jeg har 20.000 kr på kontoen min nå, og sertfikatet mitt vil koste meg 30.000. Så det betyr at jeg må klare å skaffe meg rundt 30.000 kr til Juni. Har dere noe tips til meg? jeg har så utrolig lyst til dette, og mamma og de kan ikke hjelpe meg økonomisk heller :S Jeg jobber annen hver helg, men dette er selvfølgelig ikke nok, og som sagt så er det ganske tunge og lange dager på skolen. men jeg er virkelig villig til å ofre mye for å klare dette. Har dere noen tips til meg? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er riktig at man ofte må betale for å jobbe frivillig i utlandet, men det finnes organisasjoner hvor du jobber for kost og losj. Kanskje du skal vurdere mulighetene dine en gang til?

 

Oversikt over organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid

 

Når det gjelder å skaffe penger til turen din, er det beste rådet å sjekke muligheter for kvelds- og helgejobbing der du bor. Sjekk relevante nettsteder og aviser stillingsannonser. Du kan jo også oppsøke arbeidsgivere du kan tenke deg å jobbe for og høre om det er noe ledig.

 

Se også om det finnes muligheter for deg i legathåndbøkene.

 

 

Vennlig hilsen

www.eurodesk.no

på vegne av ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid