Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre på fritiden?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 16 år, som tar et år fri fra skole etter 10 klasse. Problemet er at jeg har alt for mye fritid på hendene. Flesteparten av vennene mine er flyttet til andre deler av landet pga skole, damer og familie, så det nytter ikke å henge ut med de. Dessuten har jeg ikke hat en dame selv siden 8 klasse, så jeg sitter her på rommet hele dagen, og er ganske ensom. Jeg har tenkt å bli med i et par klubber/organisasjoner, som HVU, men det er egentlig alt jeg har vurdert, dessuten er jeg ikke sikker på om jeg kommer inn i det hele tatt... Har utrolig lyst på noen å henge ut med, men mine gamle venner er ikke mulig å henge ut med, så jeg vurderer noen chatesider for å finne noen å henge ut med, eller en dame. Jeg bor på Radøy kommune en times kjøring fra Bergen, men moren min gidder ikke akkurat å kjøre noe særlig, og jeg har egentlig ingen andre til å kjøre meg. Vet dere om noen god nettside der ungdommer/tenåringer kommer i kontakt, uten at det er 80-90 % pedoer?? Hadde vært flott om dere kunne hjelpe, jeg har ALTFOR mye fritid på hendene. Tusen takk hvis dere kan hjelpe meg, sitter her på rommet helt aleine 24/7 :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg synes det er en kjempeflott idé å bli med i en organisasjon eller en klubb, og hvis du er interessert i HVU synes jeg du skal prøve deg der! De eneste opptakskravene jeg finner er at du må være norsk statsborger, ha plettfri vandel (ingenting på rullebladet) eller være godkjent i HV-nemnden, være fysisk skikket, mellom 16 og 21 år og ikke ha påbegynt førstegangstjenesten. Siden gruppen er for såpass unge mennesker tror jeg ikke det at du må være fysisk skikket betyr at du må være særlig godt trent, men heller at du ikke kan ha store fysiske plager eller mangler. Men du finner aldri ut om du kommer inn om du ikke prøver!

 

Ellers er det mye annet du kan holde på med. Det finnes mange forskjellige idretter du kan være med på, fra lagidretter til individuelle idretter. Du kan begynne å spille et instrument? Prøv å finne ut hva slags tilbud som finnes i nærområdet ditt. Det finnes også mange organisasjoner man kan være med på utenom HVU, som politiske organisasjoner (ungdomspartier, Natur og Ungdom osv) eller hjelpeorganisasjoner (Røde Kors, Redd Barna osv). Bare vær ivrig på å sjekk opp hva du kan gjøre der du bor. Tenk litt på hva som interesserer deg og hva du tror hadde vært morsomt.

 

Vi har ingen oversikt over chattesider vi anbefaler ungdommer, ettersom alt av chattesider kan ha folk som misbruker de. Jeg tror heller ikke at det vil være en ideell måte å finne venner eller folk du kan være sammen med på. Da tror jeg det er mye bedre å begynne å gjøre noe på fritiden hvor du kan møte folk.

 

Jeg har lagt ved en god del artikler til dette svaret som du kan se gjennom. Hvis du er interessert i frivillig arbeid finnes det også mange andre artikler på ung.no om dette.

 Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

Min fritid: Fekting

Til venstre: Jonas (16 år),  foto: privat

Har du noen gang hatt lyst til å kunne fekte som Zorro? Eller svinge sverdet som Jack Sparrow? Les om Jonas (16) som har fektet i 8 år, og som anbefaler flere å begynne med det samme.

Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer

Hva gjør du på fritiden?

Sommer eller vinter, inne eller ute. Det er nesten ubegrenset hva du kan bruke fritiden din på. Synes du det er vankselig å få tida til å gå, kan du kanskje få noen ideer i tidligere besvarte spørsmål på ung.no?

Les mer

Min fritid: Svømming

basseng (colourbox.com)

Føler du deg som fisken i vannet? Trives du bedre i vann enn på land? Her kan du lese om Einar som driver med svømming. Kanskje svømming er noe for deg også?

Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Min fritid: Kunst

Smykker (foto: privat)

Ung.no har snakket med Kristine (14) fra Bergen om det å gå på kunstskole. På fritiden lager hun blant annet egne smykker og vesker. Er du kreativ og vil skape noe eget, kanskje du kan tenke deg å gjøre det samme?

Les mer

Min fritid: Fotball

Odd-Andre

Odd-André (15) fra Steigen i Nordland kunne vært født med fotballsko på bena. Ung.no har tatt en prat med ham om interessen for fotball.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid