Hopp til hovedinnholdet

Invalidiserende smerter under føtter over 4 år, pengestøtte uten diagnose?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt intens smerte i sålene under føttene mine i ca. 4 år. De 2 siste årene har vært veldig ille, til punktet hvor jeg har rullestol på skolen, og går med krykker til vanlig. Hverdags aktiviteter gjør veldig vondt, og det er flere skole turer jeg ikke kan bli med på. Jeg har gått til ALT av leger, privat leger, fysioterapauter, sykehus, osteopater, ortopeder, nevrologer osv. Alle jeg har vært hos har gitt opp, og sendt meg videre. Den siste legen fortalte meg at jeg er en "lost case", siden ingen finner ut av hva problemet er. Jeg klarer å stå eller gå i fem minutter, og etter det begynner en smerte i føttene; samme type smerte som når man har gått utrolig mye en hel dag. Helene, buen og puten over tærne virker veldig slitne liksom. Nå har jeg også problemer med søvn, siden de dunker så mye om kvelden. Jeg lurer på om det er en type penge støtte eller hjelp jeg kan få, selvom jeg ikke har fått diagnose? Trenger f.eks taxi til skolen. Får jeg støtte til å ta bil-lappen? Hjelp!

Besvart 06.12.2018 22:18
 

Svar
Hei Jente 17, og takk for at du skriver til ung.no!

Det høres vanskelig ut å ha det vondt, samtidig som ingen har funnet at av hva det er enda. 

Mens du går på skolen, er det  kommunen, eller fylkeskommunen som har ansvaret for å dekke reisen til skolen. Dersom legen kan dokumentere at det ikke er mulig for deg å bruke offentlig transport, skal skolen legge til rette for dette, uansett om du har diagnose eller ikke.

Når det kommer til støtte av førerkort kan NAV i helt spesielle tilfeller gi støtte til dette, det er som oftest i samband med arbeid at de bevilger penger til det formålet

Støtteordninger ser ikke alltid så mye på selve diagnosen, det dreier seg som oftest om funksjonsnivå, og din fastleges vurdering av denne.

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med fastlegen som kjenner deg og din historie, for å høre om det er aktuelt å søke om støtteordninger.

jeg ønsker deg alt vel og lykke til!

 

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer

Støtte til transport

Taxi-skilt (colourbox.com)

Hvis du har spesielle behov kan du få dekket utgifter til transport og parkeringstillatelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser