Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at jeg er gravid..

 

Spørsmål

hei hei :) Jeg er ei jente på 17 år nå :) jeg sitter med masse tanker om va såm ser inne i meg nå ! for jeg husker ikke sist gang jeg hadde den mensen ;/ jeg sitter og nesten skriker meg i søvn hver kveld !! for jeg synes dette gjør så vont å tenke på. for jeg her helt imot abort å jeg klarer ikke tanken på hva såm vil sje barne mitt ;/ for jeg har barneverne på min side på grunn av min mor & min far hvar syke !! de er her for og hjelpe oss :) men min far sier at barneverne må ha en grunn vis de skal ta barne å det har de jo ikke.. jeg er så redd for at jeg er gravid å alt vil gå gernt nå ;/ sitter med tårer i øynene nå !! HVA skal jeg gjør? skal jeg vente en ti 2 uker og se ?? har ikke harr mensen på 2 uker hvertfall.. mere en det å.. men da er jeg sikker.. brøstvortene mine kan vise seg gjenom min bh og er skikkelige ømme :/ jeg klarer ikke tanken nå.. dette kan knuse meg ved mine tanker.. jeg vil ha barne mitt om jeg er gravid <3 :'( HJELP MEG !! :'(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.
Det første du må gjøre er å finne ut om du er gravid. Jeg synes at du skal oppsøke helsestasjon for ungdom å ta en graviditetstest der. På helsestasjon for ungdom vil du få hjelp uansett resultat av testen. Viser den at du er gravid, vil de hjelpe deg videre. Det er ingen som kan tvinge deg til å ta abort, det er heller ingen som uten videre tar barnet ditt fra deg. Barnevernet er ment som en hjelp og støtte for deg og barnet ditt.
Jeg tenker at det er viktig at du snarest tar kontakt med helsestasjon for ungdom slik at du ikke lenger trenger å bekymre deg. Det er mange tanker og følelser som det er godt å dele med andre, og det får du hjep til her. Så hjelp deg selv til å få hjelp, jeg lover deg at det blir bedre for deg.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Hvem kommer du til om du ringer: 800 800 40?