Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg ta angrepille?

 

Spørsmål
Haster!
Jeg har tenkt til å kjøpe angrepille i dag, for jeg vil være helt sikker på at det ikke er en mulighet for at jeg kan ha blitt gravid. Men har det i det hele tatt vært noen fare?
Jeg sitter her med veldig vondt i magen, som også KAN skyldes at jeg er veldig nervøs. Jeg hadde sex med kjæresten min i natt og han kom inni meg. På det tidspunktet vi hadde sex, skulle jeg egentlig ha tatt pilla mi. Jeg tok den heller 9 timer etter jeg egentlig skulle ha tatt den.
Jeg tar Cerazette og har ikke regelmessig mensen, så får ikke sjekka via den måten. Jeg vil heller ikke vente på å ta en graviditetstest for så å se at "Oisann! Den var visst positiv den!". Da er det for sent å ta angrepillen, og jeg må ta abort. Noe jeg helst ikke vil.
Så kan jeg da ha blitt gravid!? Eller er det trygt så lenge jeg ikke hadde sex etter jeg glemte pilla? Det var veldig så på grensa.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er først hvis det har gått 12 timer på overtid med å ta p-pillen at du trenger å ta noen angrepille. -Så ta det helt rolig og si til deg selv at det ikke var noen fare. Vondt i magen skulle ikke ha noe med dette å gjøre. -Kan det være et forvarsel om at det kommer en liten mensblødning?

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om graviditet?

I hvor lang tid har du mulighet til å ta selvbestemt abort?