Hopp til hovedinnholdet

kan det hende at jeg er blitt gravid?

 

Spørsmål
jeg glemte å ta p-pillen og det gikk over 24 timer eller mer, men jeg tok den dagen ette på sammen med den andre. jeg har og vært slærven med å ha en fast tid. noen dager etter dette hadde jeg og typen min ubesyttet sex,og det gikk for han mange ganger. dette er en uke siden, og jeg har hele tiden gått på pillen, men de siste dagene har jeg blitt kvalmen. kan det hende at jeg er blitt gravid?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det tar litt tid uten p-piller før eggstokkene klarer å modne et egg og slippe dette. Regelen sier at dersom det har gått mer enn 36 timer mellom to p-piller bør man, dersom man har samleie, bruke annen beskyttelse ved siden av i 1 uke. For deg gikk det ca 24 timer, noe som betyr at du sannsynligvis ikke er gravid. Det er viktig å ta pillen hver dag og omtrent til samme tid, men litt slingringmonn har du på tiden. Det jeg kan anbefale deg er å sette alarm på mobilen din som minner deg om pillen. Dersom du synes at dette er veldig vanskelig, finnes det andre gode prevensjonsmidler som kan passe bedre for deg. Snakk med den som skrev ut p-pillene til deg dersom du finner dette interessant.
Dersom du ikke får mensen når du forventer denne, kan du ta en graviditetstest, men som sagt er muligheten for at du har blitt gravid liten.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Må foreldrene dine være med å bestemme om du skal ta abort?