Hopp til hovedinnholdet

Jente på 17 år som har hatt samme kjæreste i 4 år.Hadde en liten pause for noen måneder siden og jeg sluttet med p-piller. Har nå hatt ubeskyttet sex to ganger og jeg har tatt angrepillen litt for sent. Kan jeg være gravid?

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 17 år. Har hatt samme kjæresten i 4 år nå, men vi hadde en liten pause for noen måneder siden. Siden vi hadde denne pausen tenkte jeg at jeg også kunne ta meg en pause fra p-pillene mine. Etter at vi ble sammen begynte jeg på p-pillene igjen, men sluttet straks da jeg begynte å føle meg svært uvell etter å ha tatt pillene. Vi har hatt ubeskyttet sex to ganger etter dette, hvor jeg begge gangene har tatt en angrepille akkurat litt for sent. Jeg hadde mensen sist i midten av august, og har nå gått ca to uker over. For to uker siden fikk jeg også influensa (trodde jeg) og har det enda. Er kvalm store deler av dagen pluss at jeg kjenner meg veldig oppblåst i magen min. Hadde for tre uke siden svært løs mage (diare), men magen er nå steine hard og jeg får nesten ikke til å gå på do. Jeg går på skole og trener masse så jeg passer bestandig på å få nok søvn, har likevell følt meg svært trett og uopplagt de siste ukene. Tror du jeg kan være gravid?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Siden dere hadde ubeskyttet sex to ganger og du tok angrepillen litt for sent, kan det hende at du har blitt gravid.
Du har gått to uker over forventet mens og jeg anbefaler deg derfor å ta en graviditetstest. Du får tatt en gratis test hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om psykisk helse? #2

Kan man få psykiske lidelser av gjentatt bruk av rusmidler?