Hopp til hovedinnholdet

Hei Jeg er en jente på 15 år (snart 16) som hadde sex med en gutt for tre dager siden. Dette var første gangen for meg, men jeg er usikker på om det var første gang for han. Vi brukte kondom, og jeg vet ikke helt om han kom da han var inni meg. Jeg skulle hatt mensen omtrent dagen etter vi hadde sex, men jeg har ikke fått det enda.Går det bra om angrepillen ta's ca 70 timer etter sex? Bør jeg eventuelt ta graviditetstest selv om jeg får mensen? Har ikke hatt mulighet til å få snakket med helsesøster om dette, pga åpningstider på ungdoms-helsestasjonen. Er veldig urolig og veldig redd for å bli gravid! :( trenger råd! :( Hilsen veldig bekymret jente :(

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei Jeg er en jente på 15 år (snart 16) som hadde sex med en gutt for tre dager siden. Dette var første gangen for meg, men jeg er usikker på om det var første gang for han. Vi brukte kondom, og jeg vet ikke helt om han kom da han var inni meg. Jeg skulle hatt mensen omtrent dagen etter vi hadde sex, men jeg har ikke fått det enda. En uke før mensen pleier puppene mine å bli ømme, samt at jeg føler meg at jeg har mye vann i kroppen. Dette har jeg ikke hatt noe tegn til, selv om dette burde kommet før jeg hadde sex! Har enda ikke tatt angrepille, men vurderer det sterkt fordi jeg ikke hat fått mensen! Går det bra om angrepillen ta's ca 70 timer etter sex? Bør jeg eventuelt ta graviditetstest selv om jeg får mensen? har ikke hatt mulighet til å få snakket med helsesøster om dette, pga åpningstider på ungdoms-helsestasjonen. Er veldig urolig og veldig redd for å bli gravid! :( trenger råd! :( Hilsen veldig bekymret jente :(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei bekymret jente!
Nå er det jo noen dager siden du sendte inn spørsmålet ditt, og du har kanskje fått mensen mens du har ventet på et svar.
Jeg synes det hørtes ut som dere har tatt alle de forhondsregler dere kan ved sex, brukte kondom. Da skal det egentlig ikke være fare for at du har fått sæd i deg,hvis den ble brukt riktig.
Når det gjelder tidspunkt for å ta nødprevensjon så bør det taes innen 72 timer etter ubeskyttet samleie.Desto tidligere den blir tatt, desto bedre effekt.
Hvis mensen din kommer og blødningen er som den pleier synes jeg ikke det skal være nødvendig å ta en graviditets test.

Flott at du snakker med helsesøster på helsestasjon for ungdom eller på skolen.Nå som du er seksuellt aktiv kan det kanskje være lurt av deg å begynne å tenke på om du skal begynne å ta prevensjon, f.eks. p-pille, slik at du ikke trenger å bekymre deg for graviditet.
Men du vet sikkert at det eneste som også hjelper mot seksuelle overførbare infeksjoner er kun kondom!

www.ung.no/prevensjon/1953_Prevensjonsmetoder_-_en_oversikt.html

Vennlig hilsen helsesøster


Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om valg?

Hvor gammel må du være for å stemme ved valget?