Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid etter at kondomet sprakk. Tok nødprevensjon og fikk mensen på nytt 2 uker etter sist. Hvorfor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Eg har hatt samleie og da brukte vi kondom men den sprakk. Eg har kjøpt angrepille dagen etterpå. Eg hadde mensen uken før vi hadde samleie og vi hadde samleie i forje veke, og no har eg fått mensen igjen..altså det er bare to uker siden eg hadde det sist. Kan det være pga angrepilla? eller er det noe anna?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei 


Det er ikke så lett å vite. Som du er inne på kan man få blødning etter å ha tatt nødprevensjon. Mest sannsynlig den siste blødningen kom på grunn av at du hadde tatt nødprevensjon.

Tar man nødprevensjon innen et døgn er det god sjanse for at den hindrer graviditet. Har man ubeskyttet sex uken etter at man har hat mensen har man mest sannsynlig ikke hat eggløsning enda og da er det god sjanse for at nødprevensjon hindre graviditet.

Vil uansett anbefale å få tatt en gravitest. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart

 Hilsen jordmor
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvis du regelmessig slukker bare fem lamper i ditt hjem når de ikke behøver å være på, kan du oppnå en årlig reduksjon i CO2-utslipp på...