Hopp til hovedinnholdet

Kvalm etter samleie

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde samleie for første gang, og vi brukte kondom. Har av en eller annen grunn følt meg litt småkvalm siden og har svak hodepine. Skjønner ikke hvorfor, for det er nesten som om jeg må kaste opp uten at det kommer noe. Hørt at det er tegn på graviditet, men ikke helt skjønt hvor tidlig man merker dette? Har veldig uregelmessig mens så vet ikke helt når neste er til å kunne vente å se om den uteblir eller ei. Hvorfor føler jeg meg så dårlig???:( hva kan jeg gjøre for at det går bort? Burde jeg dessuten bruke p-piller i tillegg til kondom?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Du skriver at du har vært kvalm etter at du hadde samleie med kondom og lurer på om det kan være fordi du er gravid. Vel, det kommer an på om du brukte kondom hele tiden, og om dere brukte kondomet riktig (altså at det ikke gikk hull på den på noen måte). 

Det skal generelt ganske mye til for å bli gravid! Dersom man vet at kondomet ikke er ødelagt, og det taes på riktig og er på under hele sexakten, så er det så godt som 100% sikkert. Da er det heller ikke nødvendig å bruke p-piller, eller annen prevensjon for å beskytte seg mot graviditet. Men husk at det bare er kondom som beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. 

Om du lurer på om du kan være gravid, så kan det være en idé å ta en graviditetstest. Det kan virke beroligende og dermed også fjerne symptomene du opplever (kvalme og hodepine). Du sier du har uregelmessig mens. Sånn sett så er det vanskelig å vite om og når du har gått over tiden for når du skulle hatt mensen. Det betyr at det kan være lurt å vente litt før du tar en test. Det bør gå ca. 2 uker etter at du skulle hatt mens før du tester deg for at testen skal være sikker. Det kan også være lurt å teste seg for eksempel hos helsesøster på skolen din. Der kan du gjøre det gratis, også er det også lurt å være sammen med noen i det du tester deg dersom testen viser at du er gravid. 

Når det er sagt, så kan det også være verdt å tenke på at det sannsynligvis er helt tilfeldig at du har de symptomene du nå opplever. Kanskje er du i ferd med å få influensa, at du er sliten, stressa eller andre ting. Forsøk å slappe av! Kanskje får du mensen, og symptomene gir seg. 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Tør du ta fram kondomet når det gjelder?

To par føtter stikker fram under dyna. På bildet står det

Resultatet av å ikke bruke kondom kan være både graviditet og smitte av en kjønnssykdom(soi). Selv om alle vet det, skjer det ofte at kondom droppes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet