Hopp til hovedinnholdet

Hva er sjansen for å bli gravid om man bruker kondom?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg jeg har nettopp hatt sex for første gang (to dager siden). Jeg gikk ikke på noe prevensjonsmiddel da vi hadde sex, men vi brukte kondom hele tiden. Likevel er jeg livredd for at det skjedde noe, at kondomet sprakk og at jeg nå blir gravid. Det vil jeg ikke. Hvor stor er sjansen for at det skjer? Hvor stor er sjansen for at en blir gravis ved første samleie, og i tillegg når en ikke går på noe prevensjonsmidler? Denne hendelsen var nok litt dårlig planlagt for to dager etter at vi hadde sex hadde jeg time med fastlegen og skulle sette inn P-stav. Det er nå gjort, likevel er jeg fortsatt livredd for at jeg er på vei til å bli gravid. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg ta angrepille selvom jeg har satt inn P-stav? Eller burde jeg vente å se om det oppstår noe tegn på at jeg er gravid? Har dere noen andre tips? Hjelp, hva skal jeg gjøre? Mvh usikker jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du kan slappe helt av. Du er helt sikkert ikke gravid. Hvis du bruker kondom på riktig måte, er dere godt beskyttet mot uønsket graviditet. Av 100 par som bruker kondom gjennom et helt år, vil mellom 3 og 10 kvinner bli gravide. Det er ingen prevensjonsmiddel som er 100 %, men kondom er et fint alternativ. Om kondomet sprekker vil du se det. Det er ikke sånn at det blir et lite usynlig hull. Sprekker det, så sprekker det.

Du kan ta nødprevensjon selv om du har p-stav, men det er muligens for sent når du får dette svaret fra meg. EllaOne, kan tas inntil 5 dager etter samleie.

Om du velger å ta nødprevensjonen EllaOne, må du beskytte deg med kondom i 14 dager i tillegg til p-staven :-)

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Tør du ta fram kondomet når det gjelder?

To par føtter stikker fram under dyna. På bildet står det

Resultatet av å ikke bruke kondom kan være både graviditet og smitte av en kjønnssykdom(soi). Selv om alle vet det, skjer det ofte at kondom droppes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet