Hopp til hovedinnholdet

Glemt en p-pille torsdag og hadde sex med kjæresten på mandag, kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, er ei jente på 16 snart 17 år. Jeg bruket loette p-piller og på en torsdag så glemte jeg å ta pillen min(over 12timer) Jeg tok den så fort som mulig og hadde sex med kjæresten på mandagen som kom etter, uten beskyttelse og han kom inni meg. Er det mulighet for å bli gravid? Jeg var på helsestasjonen og de fortalte meg at jeg ikke kunne bli gravid, hvis jeg hadde tatt pillen innen 24 timer, fra tiden jeg normalt vis tar den. Men på nett står det at loette har begrensning på 12 timer, det vil si at jeg ikke var beskyttet siden jeg tok pillen etter 12 timer. Dermed måtte jeg egentlig bruke beskyttelse. Er jeg gravid da eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er svært lite sannsynlig at du kan bli gravid når du har glemt Loette en dag. Helsestasjonen du snakket med opplyser deg helt riktig, og nettsiden du var på er ikke oppdatert. Men det er ikke vanskelig å forstå at en kan bli forvirret av ulik informasjon.

Glemt én pille (det vil si der det har gått mer enn 24 timer, men mindre enn 48 timer, siden forrige pille). Uansett hvor du er på brettet regnes du fortsatt som beskyttet mot graviditet.

Ta pillen du glemte. Ta dagens pille litt senere, selv om det betyr to piller på samme dag. Du trenger ikke å ta angrepille eller bruke kondom.

Eksempel: Hvis det er torsdag morgen og du oppdager at du glemte å ta onsdagspillen, tar du onsdagspillen med en gang. Torsdagspillen tar du så til kvelden. Fra fredag fortsetter du å ta pillene til vanlig tid.

Her kan du lese mer om Loette.

Hvis din menstruasjon skulle utebli eller andre symptomer oppstå bør du kontakte din fastlege eller helsestasjon for ungdom.

Lykke til! 

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet