Hopp til hovedinnholdet

Graviditetstesten min viste 2-3 uker for en uke siden. Deretter fikk jeg mensen og trodde dette var festeblødning. Jeg blødde mer en vanlig slik at jeg trodde jeg hadde abortert! Idag tok jeg en graviditetstest for sikkerhets skyld og på den stod det  at jeg var 1-2 uker gravid! Jeg forstår ingenting! Har ikke hatt sex i mellomtiden heller. Et annet spørsmål: Kan man ha  mensen selv om man er gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei graviditetstesten min viste 2-3uker for en uke siden, så fikk jeg mensen å trodde dette var festeblødning men jeg blødde mer en vanelig mens så jeg trodde jeg hadde muste barnet! MEN idag tok jeg en graviditetstest for sikkerhetsskyld å den sto det 1-2uker! Eg kjønner ingenting! Har ikke hatt sex i mellomtiden heller......! Ett annet spørsmåld: kan man ha mye mensen selvom man er gravid????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mest sannsynlig kan du tolke dette som at du har vært gravid men spontanabortert. I første testen du tok var det mer graviditetshormoner enn i den andre. Altså har mensblødningen denne gangen mest sannsynlig vært en svært tidlig spontanabort. Gravitester kan være positive inntil 3-4 uker etter en spontanabort. Anbefaler at du tar en ny gravitest ca 4 uker etter blødningen du hadde.

Hovedregelen er at mensen forsvinner når man blir gravid. Men unntaksvis kan man menstruere til forventet tidspunkt  inntil 12 uker inn i en graviditet. Denne blødningen pleier å være avvikende fra en vanlig menstuasjon

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Hva gjør du hvis du mister passet ditt i utlandet?