Hopp til hovedinnholdet

Jeg er jente på 20 år som er i tvil om jeg kan ha blitt gravid. Jeg har gått på p-piller i over 4 mnd uten pause. Hadde ubeskyttet sex i starten på mars, og en gang nå forrige uke. Jeg stoppet med pillen sist søndag og valgte å ha en pillefri uke. Nå en uke senere har mensen enda ikke kommet. Hadde litt mørkebrun tykk utflod i 3 dager ca. Er det mulig at jeg er gravid, eller kan mensen utebli på grunn av at jeg har utsatt den så lenge ? Skal uansett ta en test i løpet av de neste dagene.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heisann! Er en jente på 20 år som er i tvil om jeg er gravid eller ei. Har gått på pillen i over 4 mnd uten pause. Hadde ubeskyttet sex i starten på mars, og en gang nå forrige uke. Der jeg er i tvil om han kom inni meg. Stoppet med pillen sist søndag og valgte å ha en pillefri uke, men nå en uke senere er mensen enda ikke kommet. Hadde litt mørkebrun tykk utflod i 3 dager ca. Har ikke hatt noen tegn som kvalme, har hatt litt ømme bryster ( men dette skjer alltid når jeg er i slutten av et brett) er det mulig at jeg er gravid, eller kan mensen utebli på grunn av at jeg har utsatt den så lenge ? Skal uansett ta en test i løpet av de neste dagene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

I og med at du har brukt p-piller nå i 4 måneder i strekk er det svært lite sannsynlig at du skulle ha blitt gravid etter å ha hatt ubeskyttet samleie to ganger. P-piller er en ganske så sikker prevensjonsmetode.
Det kan være  det at du har brukt p-piller 4 måneder i strekk som har gjort at du bare har hat mørkebrun og tykk utflod i  tre dager i stedet for en større mensblødning.

Du trenger ikke uroe deg for dette. Det er svært usannsynlig at du skulle ha blitt gravid

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om alkohol?

Hvor gammel må man være for å ha lov til å skjenke øl?