Hopp til hovedinnholdet

Eg sa at eg hadde tatt p-sprøyta, men det har æ ikje, ka seir æ no til han ?

Jente 15 år
 

Spørsmål
heia :)
eg og typen min har vorre ilag ei stund no, og vi har alltid brukt kondom, så vi har aldri måtte bekymre oss..
men for ca en mnd. siden, eller to.. ekke så god på sånnt. iaffal, vi hadde ubeskytta sex opp til fleire gonga på samme kveld, og eg va sikker på at eg va blitt gravid.. det va eg ikje, førr eg fekk mens uka etter. så noen daga etter at mensen va over hadde vi sex igjen, då brukte vi heller ikje kondom, så han blei litt panisk, men eg sa at eg hadde tatt p-sprøyta, men det har æ ikje, ka seir æ no til han ? no har æ vondt i brystan, og mårrakvalem, men det e bare noen uke sia, så æ lure på om kan det være innbillning, eller kan æ faktisk merke det så fort ?
og eg e under barneværnet, og e som sagt 15, kan de tvinge meg til enten abort eller å adoptere bort ungen ?
æ treng svar, fort !
takk på forhånd :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Symptomer på graviditet kan komme så raskt, så det er viktig at du tar det på alvor. Den ubeskyttede sexen du har hatt, gjøre det jo også absolutt mulig at du kan ha blitt gravid.

Hva barnevernet har muligheter og plikter til i en slik situasjon avhenger nok av mange faktorer. -Din omsorgsevne, mulighet for støtte og hjelp o.s.v.

De vil nok i alle fall gå inn med kartlegging og tiltak for å sikre at barnet får god nok omsorg, hvis det er slik at du får barn i så ung alder. -Tiltak kan være mødrehjem for deg og barnet, tett oppfølging og veiledning fra barnevernet, avlastning, omsorgsovertagelse/fosterhjem e.l.

Jeg vil råde deg til å få tatt en graviditetstest så snart som mulig, og så prate med helsesøster eller din kontaktperson i barnevernet om dette.

Du må jo selvsagt også fortelle kjæresten din om dette hvis du er gravid. Du kan jo evt. gjerne ta testen først. -Så får du uansett innrømme din løgn.

Hvis du ikke er gravid nå, blir jo prevensjon videre kjempeviktig, og det å lure noen med at du bruker prevensjon og så ikke gjøre det, er alvorlig.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Hvorfor blir man sjalu?