Hopp til hovedinnholdet

18 mai (5 dager siden) hadde jeg og kjæresten min samleie. Han kom inni meg, og i går (mandag) glemte jeg å ta p-pillen.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! 18 mai (5 dager siden) hadde jeg og kjæresten min samleie. Han kom inni meg, og i går (mandag) glemte jeg å ta p-pillen... jeg er på den uken jeg skal ha mensen men har enda ikke fått det. jeg er veldig bekymret og redd for at jeg kan være gravid. Bør jeg ta en graviditetstest? I så fall når? Og er sikkerheten for at jeg er beskyttet mot graviditet borte? Plis svar fortest mulig! Hilsen en redd jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Om du har glemt en pille i den uken du skal ha mensen, altså en sukkerpille, behøver du ikke å bekymre deg for graviditet. Om det er sånn, behøver du ikke å ta noen graviditetstest. Mest sannsynlig har du allerede fått mensen når du får svaret fra meg.

Når du bruker hormonell p-piller, vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker hormonell prevensjon. Det er denne slimhinnen som utgjør mensen. Derfor blir mensen mindre når man bruker hormonell prevensjon, og noen ganger kommer den ikke i det hele tatt. Det er altså helt normalt om du opplever  at mensen din er annerledes.

Når du bruker p-piller er du sikret mot graviditet hele tiden. Både når du tar de aktive pillene, når du tar sukkerpillene, og når du starter på de aktive pillene igjen

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet