Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde ubeskyttet samleie med kjæresten min. Dagen etterpå fikk jeg mensen, jeg blør veldig lite og jeg føler meg kvalm, trøtt og sliten. Er det mulighet for at jeg er gravid? Tusen takk for svar!

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde ubeskyttet samleie med kjæresten min. Dagen etterpå fikk jeg mensen, jeg blør veldig lite og jeg føler meg kvalm, trøtt og sliten. Er det mulighet for at jeg er gravid? Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Du skriver ikke hvor lenge det er siden samleie. Er det mindre enn 72 timer siden samleiet kan du kjøpe angrepille og ta den. Du får kjøpt den på apotek og enkelte dagligvarebutikker. Er det gått lenger tid? Da du må du vente til neste gang du skal ha mensen. Har du ikke fått mensen tar du en test dagen  etter forventet mens. Ta testen med morgenurin. Er mensen uregelmessig tar du en graviditetstest tre uker etter samleiet du kunne bli gravid av.
Følger du bruksanvisningen er denne metoden meget sikker.
Du kan og kontakte  helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Der får du tatt en HCG, garviditetstest. Du kan og kjøpe en test på  apoteket. Hvis du tar en graviditetstest for tidlig, kan du ikke stole på svaret den gir deg. 
Det er alt for tidlig til å kunne få symptomer på graviditet, kvalmen, sliten og trøtt har muligens andre årsaker.
Jeg har lagt med noen artikler du kan se på og se om du finner mer nyttig informasjon der.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet