Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt et ubeskyttet samleie og lurer på om jeg kan være gravid. 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg hadde ubeskyttet samleie i starten av juli, og han hoppet av i svingen. For sikkerhets skyld tok jeg en angrepille ca 17 timer etterpå. Men selv om jeg tok denne så er jeg uansett veldig redd og usikker, sikkert litt paranoid også. Jeg har vært ganske så tissetrengt etter samleie. I tillegg så har utfloden min økt i mengde. Jeg har hele livet slitt med uregelmessig mens, selv om jeg har hatt det i ganske mange år nå, og jeg fikk mensen 7 dager senere enn det den egentlig skulle gjort om den var regelmessig. Jeg tok derfor en graviditetstest med morgenurin for ca en uke siden, og den var negativ.. men jeg er fortsatt ikke helt overbevist, i og med at mensen min var ganske sen, jeg har økt mengde i utflod og er en del tissetrengt.. da er egentlig det store spørsmålet, er det en sjanse for at jeg er gravid?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål! Ut fra det du forteller høres det ut som dette har gått bra. Sjansen for å bli gravid av et ubeskyttet samleie hvor gutten "hopper av i svingen" er lavere om han får utløsning inni deg. Du brukte nødprevensjon og har hatt mensen etterpå. Nødprevensjon forhindrer de fleste svangerskap og det er normalt om mensen da kommer litt tidligere eller senere enn vanlig.  

Du forteller også at du har tatt en graviditetstest som var negativ. Hvis samleiet var i starten av juli og du tok testen en måned senere kan du stole på den. Jeg tror med andre ord ikke at du er gravid. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet