Hopp til hovedinnholdet

Har tatt angrepille, likevel gravid?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei :) hadde samleie å kondomen datt av, er ikke sikkert han kom. Tok angrepille dagen etterpå (Ellaone), fikk blødning dagen etterpå som varte like lenge som mensen. Begynte med p-piller 5 dager etterpå. Har hatt mensen til vanlig tid, til og med når jeg prøvde å hoppe over. Så på TV-programet, hvor de ikke viste de hadde blitt gravid, og ble veldig paranoid. Er d fortsatt en mulighet at jeg kan være det? Har vært litt kvalm sliten osv, men tenkt alt d er bivirkningene på pillen, ca 13 uker siden, veldig stressa nå...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du både har tatt angrepille etter ubeskyttet samleie og siden du har hatt mensen som du skal etter dette, er det svært lite sannsynlig at du er gravid. Men om du uroer deg veldig for dette, kan du jo ta en graviditetstest for å være helt sikker. Denne kan du kjøpe i vanlig butikk eller du kan oppsøke helsestasjon for ungdom dersom du har det i nærheten. Men som sagt, jeg tviler sterkt på at du er gravid.

Nå vet ikke jeg hvilket program du har sett på, men det og ikke vite at du er gravid før du plutselig føder er veldig sjeldent. Jeg tror ikke at du kan sammenligne din situasjon med deres.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet