Hopp til hovedinnholdet

Glemt p-pille, gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på oralcon p-piller. På det brettet jeg gikk på hadde jeg glemt 2 piller, hadde ikke sex før 10 dager etter det. Jeg ventet til brettet var ferdig men tok aldri de to pillene jeg hadde glemt (i starten) som vil si jeg gikk på pillene i 19 dager. Så hadde jeg en pillefri uke og begynte på nytt brett. Var jeg fortsatt beskyttet den pillefri uken? Etter de 7 dagene hadde jeg ubeskyttet sex 4 dager etter jeg hadde begynt på nytt brett, jeg hadde også sex dagen etter det. Begge gangene var ubeskyttet og han kom inni meg, er det fare for at jeg kan ha blitt gravid? Eller trenger jeg ikke å bekymre meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror ikke at du trenger å bekymre deg for at du er gravid, siden dere ventet såpass lenge med å ha samleie etter de glemte pillene og du fortsatte ut brettet og har startet på nytt brett. Dersom du ikke fikk mensen når du skulle, vil jeg likevel råde deg til å ta en graviditetstest for å være sikker. Denne kan du kjøpe i vanlig butikk, på apotek eller du kan gjøre det på helsestasjon for ungdom.

Je vil også råde deg til å alltid følge retningslinjene for hva som bør gjøres dersom man glemmer en eller flere p-piller, slik at en ufrivillig graviditet unngås.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet