Hopp til hovedinnholdet

Heei , jeg og kjæresten min er litt redde for at jeg er gravid..

Jente 16 år
 

Spørsmål
Heei , jeg og kjæresten min er litt redde for at jeg er gravid.. det som er at vi hadde sex igår også brukte vi to kondomer.. andre gangen når vi tok en ny kondom vi hadde sex så tok vi en liten pause også hadde vi sex igjen,men vi hadde det bare i kanskje 5 minutter eller noe .. men når han tok den ut så var den sprukket.. kan det være sjangse for at jeg kan være gravid ? han sier at han ikke spruta inni meg ,men det var jo litt i kondomen fra før av. Jeg har også tenkt å drikke tror du det vil bli et problem ? setter veldig pris på svar fortest så mulig ! :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er litt uklart med spørsmålet. Hadde dere sex først med en kondom. Tok dere på en ny kondom og han ikke sprutet i den er sjansen liten for at du er gravid, selv om kondomen sprakk. Er det slik at det var sæd i kondomen som spakk bør du ta nødprevensjon. Nødprevensjon = angrepille må tas så raskt som mulig etter samleiet og senest innen 72 timer. Det kan du få tak i uten resept på apoteket. Finn ut hvilket som er åpent nær deg.

Du spør om det blir et problem om du drikker, er det alkohol du tenker på. Ser at du er 16 år og ut fra alderen bør du ikke drikke. Når man drikker alkohol vil man kunne miste noen hemninger og gjøre ting man ikke burde.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor drikker man?

Alkohol

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Må foreldrene dine være med å bestemme om du skal ta abort?